The helping man from heaven

Tack och lov för starka killar säger vi bara. När vi inser att navelkapseln ( ja, vi tjejer kan också sånt språk :p ) sitter helt åt fanders och vi inte kommer åt att fylla på luften i däcket, kommer en kille och frågar om han kna hjälpa oss eftersom han hade jobba med bilar. Och som han sa:

Mystiska killen: Här ser jag direkt att däcket behöver fyllas på luft... (Hallå, vad tror han vi höll på med från början...)
A och J: Jaha ja och tittade menande åt varandra...
MK: Ja, och som bosse bildoktorn hade sagt och gjort. (och så gjorde han någonting.) Den här sitter ju helt fel, har du en skruvmejsel. och tittar på A.
A: P har du en skruvmejsel i bilen?
Jag tittar upp från andra sidan med ett frågetecken i pannan och fattar inte vad A skulle med den till, då MK frågar igen, vad tror han? Självklart går jag och A runt med skruvmejslar i byxfickan.. Eller inte... Men iaf, han klarade det iaf med något verktyg och åkte sen iväg. Tack säger i alla fall vi till honom.

On the road

A sitter här och säger att jag ska skriva i bloggen att vi ska åka iväg och tanka bilen nu, så nu gör jag det :)

A och jag ska ta bilen och köra iväg och låta bilen få lite mat i magen :) Eftersom det faktiskt är middagsdax nu. Mat i magen behöver vi alla.

Roma here we come

Nu sitter jag här i skolan och söker turistattraktioner i Rom tillsammans med J och J. Vi ahr nämligen bestämt i klassen att vi ska satsa på en utlandsresa till Rom, kravet är då att vi måste hitta ett bra syfte för resan. Så därför sitter vi här och letar igenom sida efter sida. Om man ser efter tillräckligt noga ser man att det egentligen finns rätt mycket att se, men lata som vi är i klassen så vill vi bara ta det lugnt... Fontana di trevi tror jag ett ställe blev. Vi måste ju önska oss något :) och som sägnen säger; om man kastar ett mynt i fontänen vet man att man kommer komma tillbaka.

Finally

Äntligen funkar min telefon igen! Jag, precis som många andra i min ålder, kan inte klara sig utan sin mobiltelefon. Man bara måste ha med sig den överallt, när man åker och handlar, när man åker och tränar eller när man ska gå och lägga sig. Man har den med sig oavsett vad. Känner ni igen er?

Men i alla fall om jag ska återvända till min mobil, ljuder är tillbaka och jag kan höra när det ringer igen, tack och lov :) Nu är det Jericho som gäller, sen sängen och godnatt.

Say hi to the air

Det känns som att man har gått i skolan ett bra tag nu och inte alls att det bara är andra dagen, det händer ingenting, allting är samma sak och det känns som att dagen går i repris. Man vaknar, åker till skolan, är där och lyssnar, slutar, kommer hem och gör ingenting speciellet. Sen iväg till respektive sak som man ska till.

Kan det inte hända någe bra snart? Något som får en uppåt.

Come on now

Man kan söka uppmärksamhet på olika sätt, men visa sätt är mer toleranta än andra och man kan inte säga vad som heslt. men många gör det ändå, många kan dra iväg med en historia som kanske bara är sann till hälften än vad personen i fråga berättar.

Första riktiga skoldagen har tagit sitt slut och redan nu är man helt slut. Hur ska man orka så många dar till?

The reason is something I don't know

Jag slits mellan två, tre olika håll och jag vet inte åt vilket håll jag ska vända mig till. Om det ska vara så här, så orkar jag inte längre och jag vet inte hur jag ska göra. Det bästa är ju att komma på någoting själv och verkligen komma på vad jag vill, men hur? Tips är alltid välkomna.

Friendship

Vänner är dem man måste ta hand om ibland, en riktig vän vet och ser på en om någonting är som det inte ska fast man säger att allting är okej. En riktig vän finns där hela tiden, eller vad säger ni?

Show me something

Om några få timmar är man tillbaka i skollokalen igen och förbereder sig inför terminen som ska komma. Tack och lov börjar vi inte med några lektioner på en gång utan vi drar igång imorgon istället.

Badet igår, det kändes bra, det kändes super faktiskt. För en gång skull var jag glad när jag kom hem därifrån. Vilket är ganska ovanligt, men det som gjorde det var att i min sista grupp var vi bara 4 stycken. Det är sån stor skillnad att det finns inte. Förra gruppen jag hade på den tiden var vi 35 ungar. Så nu kan jag verkligen kolla på alla och deras behov av vad de behöver lära sig. Det har jag inte kunnat göra på samma vis förut.

F kom igår, roligast var när han och M skulle skaka hand och presentera sig då båda heter M. Och sen när man sitter i soffan och ropar efter den ena och båda vänder sig om.. Sen runt 12 blir J, jag och den ena M sugen på sockerkaka, så värmde en i mikron och började äta på den i J säng. Mumsigt.

Never end

Första dagen på terminen på jobbet börjar idag om en halv timme, sen har man en termin full med, förhoppningsvis snälla barn, att ta hand om. Känns lite skumt att behöva åka till badet på en måndag och inte på torsdagar som jag gjort så länge. Att packa badkläder istället för innebandysakerna. Mycket har förändrats och mer kommer det bli. Undrar om det är en sånt år?

Sista dagen på sommarlovet... Imorgon börjar allvaret.

Good morning sunshine

Åkte iväg till F igår under kvällen och såg på Shrek 2, satt och skrattade för mig själv och fick F blickar på en som att man kom från en annan planet. Orkade inte köra hem sen där mitt i natten så tillbringade natten där. Som det brukar bli nu för tiden vaknar jag runt sju - halv 8 och var hur pigg som helst! Hade inte hjärta att väcka F, så fick helt enkelt vara uppe ensam. Låg kvar i sängen en timme, sen gick jag ett varv i huset och sen tillbaka i sängen, så höll jag på till halv 11 kanske, då jag inte orkade vara still längre så jag väckte honom helt enkelt, men att se få upp honom ur sängen var inte det lättaste då han somnade om hela tiden, killar och deras sovvaner alltså :P

Orkar inte göra speciellt mycket just nu, så ligger i soffan med en filt över mig och tror nästan jag håller på att somna, piggheten från imorse är som bortblåst. Finns inte ett spår av den någonstans. Så ikväll blir det lugnt med en film.

Try harder

Vad som är rätt och fel är det ingen som vet, vilka vägar man ska välja bland de hundratals som finns. Ska man gå åt vänster där vägen ser lätt och inte speciellet komplicerad ut, även om man vet att det senare kanske kommer att skita sig, eller ska man ta vägen till höger, ta smällarna som kommer, klara sig ut dem med bravader och hurrarop och sedan fungera som man ska? Alla gör misstag och vi är inte annat än människor, det är misstagen vi lär oss av så vi inte gör samma sak senare. Egentligen är ingen väg rätt eller fel, alla ser sakerna på olika sätt. Det finns dem som tycker att man gör rätt i slutändan men när man började gick det skit, det finns dem som är rädda vad som ska ske på vägen och väljer istället att blunda och det finns dem som ger sig rakt in i striden på en gång. Alla tycker att man har rätt för sig själv. Och oftast är det bara för att man vet att man kan rädda sitt egna skinn på det sättet.

                                                        
vägkorsning

A morningperson?

Vaknade runt 9 idag också. Vet inte riktigt varför det har blivit så. Kan inte direkt kalla mig en morgonmänniska annars.. Så nu sitter jag här med J och ser på High school musical som hon fick i present och väntar på att vi ska gå iväg till Scaniarinken för att se en match som G spelar.

Sister sisters

GRATTIS SYRRAN, äntligen 17 år.
Nu har du bara 1 år kvar tills allt det roliga händer... ;)

How to find it

Ligger på golvet i vardagsrummet och ser på How to find a husband. Tänk om det är sådär man själv kommer att hamna. Att man har testat så otroligt mycket och vill inte vara singel längre och bara måste göra någonting och helt plötsligt komma på idéen: Jag gör ett tv program! Nej, jag vill hitta någon utan att hela landet kan se på vad vi ska göra. Ändå är den här Sally rätt rolig då hon säger och gör visa saker, hennes vilja och styrka att hitta en man gör att det blir kul att se på.

Det har inte hänt så mycket idag, har stressat runt som vanlig på kvällen för att hinna det mesta, men annars så har det varit rätt lugnt. Berättade ju att jag skulle baka, kom faktiskit igång med det till slut. Första problemet vjag fick var om jag skulle smälta smöret eller ha i det som det är, svaret var att man skulle smälta det. Andra problemet var att min deg var hur rinig som helst när jag skulle låta degen jäsa, hade haft i all mjöl man skulle ha så hade inte glömt något! Lösningen var så pass enkel att jag behövde bara hälla i lite (eller massor) mera mjöl. Sen så hade mina UNDERBART goda kanel och vaniljbullar tagit form.

Le Marc

Kloka ord av Peter Le Marc...

Så fortsätt längta, hitta mod
Våga hoppas, våga tro
Tro på drömmar, ta ett kliv
Vält den värld du lever i
Och var en galning, var naiv
Det är det som håller oss vid liv

Sju sorters kakor

Nu sitter man här och gör ingenting igen! Egentligen var det meningen att jag skulle sätta igång och baka, och skulle bara sätta på datorn för att kolla mailen innan, men ack vad händer jag sätter mig ner och kommer inte härifrån nu. Har ett trevligt prat med F. Vi kom på att vi inte har pratat med varandra på hur länge som helst (eller aa nån vecka), så har ganska mycket att ta igen. Precis som när R och F var här i tisdags efter träningen.

Vi skulle se på film och bara käka en massa mumsiga saker, så vi åkte iväg till Coop och inhandlade morötter, dipp, godis och chips. Vi var så inne på vad vi skulle äta, så vi glömde helt och hållet bort dricka. Som tur var hittade vi en förpackning med jucie som M hade inhandlat tidigare under dagen. Vi hade varit borta från varandra under hela sommaren nästan så pratet var i full gång hela kvällen. När F fick för sig att åka hem igen, det var då jag och R satte på filmen, Material girls, en riktig tjejfilm kan jag säga.. Sen när vi väl låg i sängen fortsatte vi prata och det kändes jätte bra att vi fick prata av oss lite. Sen runt halv 2 släckte vi lampan och sa godnatt.

Nä, ska ja ta mig i kragen nu då och sätta igång med bakandet, det är ju egentligen mitt och A fel att vi knappt har några bullar kvar.. men vadå, kan vi hjälpa att bullar är sååå gott? :)

Good day

Shopping, shopping och åter shopping. Jag är galen att släppa ut på en shoppingrunda, speciellt när man har pengar i plånboken. Det som hamnade i påsarna på väg hem till garderoben blev: två jeans (korta), en halsduk som jag har letat efter i evigheter, en t-shirt och en tröja. Underbart. Inga skor blev det dock, men det hittar jag nog snart :)

Duktig som man är så vaknade jag kvart över 8 idag och gick upp faktiskit, sen för att göra dagen ännu bättre gick, markera gick, jag och A ner till stan från mig. Sen gick vi i tre timmar för att försöka hitta någon födelsedagspresent till J. Det var inte lätt då hon inte säger vad hon önskar sig:

Jag: Om du inte säger vad du önskar dig, så får du en gurka i present (förra året fick hon faktiskt en morot).
A: Nej, en paprika
J: men jag vet ju inte vad jag önskar mig! Smycken är ju alltid bra och kläder...
Jag och A: Vad för kläder vill du ha då?
J:  Jag vet inte, munktröjor.
A: J, du har ju hur många tröjor som helst.
J: Ja, men inte som jag använder!

Vi kan säga så här, det var ingen lätt uppgift att försöka hitta något, men vi tror vi lyckades ganska bra till slut. Träffade F inne på konsum också när A skulle köpa kräftor...

Första inomhusträningen ikväll, får se hur många som kommer. Håller tummarna på att det är fler än sex i alla fall.


Puddingstaden

Hemma igen från "Puddingstaden" som vi döpte den till, eller mer känd som Sala. Har tillbringat veckan med P och J. Skönt med lugn och ro och saker som vi inte brukar göra gjorde vi där borta. Till exempel som att gå ut i skogen och plocka svamp. Visade sig att jag har värsta svampnäsan och kan finna massor med svamp (Där ser man..). Sen la jag och J ett puzzel på 1000 bitar. Inte heller igår man gjorde direkt, men duktiga va vi och efter fyra dagar såg man motivet klart och tydligt!

"Puddingstaden" kom till när jag, J och P var ute på vild mark inne i stan Sala och skulle se oss omkring. Vart vi än tittade så hittade vi inga "snyggingar", så ironisk nog fick vi till namnet "Puddingstaden". Så var det med det.

1 vecka kvar nu

Oh my god

Det roliga är att du inte ens förstår varför man var arg i huvudtaget, att det fel du gjorde inte bara var ett misstag, det var lågt. Men orkar inte ta upp det om du inte fattar det och har inte ork att bry mig längre.


 Sweet summer dreams

Truth, bitter truth

Nu sitter man här i soffan och ser på One tree hill. Har verkligen fastnat för det, lite små jobbigt. Men det gör ingenting :)

Var hos F igår och såg någon film. Det roligaste var när F inte riktigt lyckades koppla in sladdarna rätt så det skulle funka. Jag vet, jag är taskig ibland, men vad skulle jag göra? Är inte den mest tekniska personen i världen, så kunde bara stå där bredvid se vacker ut och skratta. Kvällen var i alla fall rolig, men nu kommer det ta ett tag tills vi ses igen.

J och jag åker till Sala ikävll, och ska vara där hela veckan. Ta det lugnt och tack och lov är vi ensamma med P den här veckan, så tror det kan bli riktigt roligt..

Freedom

Den här veckan har gått så fort att jag inte har hunnit skriva någonting alls. Men nu kommer det en liten uppdatering i alla fall. Igår var det sista dagen på jobbet för den här året, men är troligtvis tillbaka nästa år om det går som jag vill... Vi hade ledaravslutning med grillning och femkamp. Och vilket lag vinner inte? Jo, såklart är det lag nummer tre med medlemmarna: Jag, J, T*2, O, M, S och L. Vi vann över 2:an med 15 poäng, så vi var dem bästa ;)
Som grädde på moset så bestämde jag och E för att ha filmkväll hemma hos mig. Vi hade laddat upp hela veckan för den här kvällen och bestämt oss för att ha med både glass, kolasås, godis och jag vet inte vad. Det tråkiga som hände med det var bara att det inte riktigt blev av på samma sätt som vi hade tänkt oss... På grund av att på avslutningen åt vi lite för mycket så vi orkade inte så mycket mera sen... Vi hade bestämt oss för tre filmer, men inte heller det blev som vi hade tänkt oss. Det blev istället fyra halva filmer, bara början med inget slut... En liten annorlunda filmkväll kan man lugnt säga...

Just a bird

Var ute på en promenad med hunden när jag kom hem från jobbet. När jag såg upp mot himelen såg jag en svala flyga omkring. Runt i runda cirklar bara. Började tänka då hur skönt det skulle vara att få va en fågel, en fågel som ingen måste skjuta hela tiden då såklart, och bara få flyga omkring. Tänk vad mycket man skulle få se då. Eller få vara en delfin, simma runt i havet och göra det man själv vill. Det har alltid varit mitt svar när någon frågar mig vad jag skulle vara för djur om jag fick välja. Har alltid sagt: "jag skulle vilja vara en delfin".

Vad skulle ni vara om ni fick vara ett djur?


Big girls don't cry

Jag slog upp sidan och väntade på att jag skulle skriva något, men kom inte på något kul att skriva om. Som att jag inte hade en enda tanke i huvudet. Det måste varit första gången på väldigt länge. M gjorde en lyckoträff och slog på MTV och fick höra den skönaste låten på länge. Har lyssnat på samma låtar nu i flera veckor, så det var skönt att få höra en ny, bra låt.


Fergie - Big girls don´t cry

Never get it right

Det blev mycket svårare än vad man hade väntat sig att det skulle bli. Varför måste nästan allting man gör bli så kompilcerat? Det borde inte vara så svårt om man bara vill ordentligt mycket, eller har jag fel?

Miss Clot

Hur klantig får man vara?! Var ute och 5 km spåret och sprang och när jag springer och tänker "Shit vad det går dåligt, skiter i det här nu", så snavar jag och faller rätt ner i gruset. Av ren reflex vänder jag sidan mot och vad gör jag då? Jo, skrapar upp hela knät och en bit ner på vaden, dessutom sträcker jag låret på något konstigt vänster. Det roliga med det här var att det här hände ungefär 2,5 km in i spåret så hade ju lika långt kvar.
Om vi säger så här, jag var inte särskilt pigg och glad på att forsätta, men att vända var det inte frågan om. Så med blödande ben fortsatte jag. Ren vilja kan man ju inte klandra mig att inte ha i alla fall.

R, F, K och Å sticker till Sunny Beach den här veckan och jag är lite orolig efter att ha läst allt som har hänt där nere på sistonde. Ni måste lova mig att ta hand om er!

Kom hem från Nyköping imorse, då jag har varit hos T över natten. Det var ganska mycket vi hann göra på så kort tid som jag var där. Karnival med bland annat personer utan speciellt mycket kläder, godis, T minuspoäng, sms om rumpor, korv och enomt mycket prat. Vi kan säga så mycket som att kvällen var skit kul :)

Imorgon börjar jobbet igen...

"Mors lilla Olle"

"Mors lilla P och J i skogen gick, rosor på kinden och solsken i blick..."

Jag fortsätter att förvåna mig själv med olika sysslor som jag inte brukar göra i vanliga fall. J, M och jag stack till Söderbärke under fredag eftermiddagen och kom hem idag igen. Turen gick ut på att hämta en av mormors hundar... Meningen med sången i början var så att jag och J fick ett anfall, eller vad man nu ska kalla det, efter middagen och skulle ut i skogen och plocka svamp till M och B. Det började egentligen med att vi skulle se efter om våran "skatt" som vi gömde för unegfär 7-8 år sedan fanns kvar. Promenaden i skogen tog en vändning då vi hittade svamp på vägen. Vilket ledde vidare till att vi fortsatte leta efter kantareller. Det roliga var att vi gick runt och sjöng och fjollade oss som vi brukade göra... M, M och B hade hört oss enda till huset då det helt plötsligt blev tyst, M fick genast för sig att någonting hade hänt och tvingade M att ringa oss för att se efter, det var inte värre än att sången hade tagit slut och vi funderade ut en ny sång att förstöra...

Med en mängd sms, telefonsamtal, hästar i hagen som ville äta upp det vi hittat, dimma som kom och massa annat under kvällen, så var det jag nog skrattade mest åt, när J skulle böja sig ner för att se efter vad det var för svamp vi hade hittat och om det var något man kanske kunde äta. Det som va, var att hon hade burken med svamp under armen samtidigt som hon skulle böja sig framåt. I samma sekund som jag tänkte "undrar om man ska säga åt henne att inte hlla ut svampen", så GÖR hon det! Kunde inte sluta skratta och inte kunde J när jag desutom höll på att snava över ett träd...

"Sticker till Nyköping nu över natten, men kommer hem imorgon igen. "

Dreams are everything

Drömmar är som sagt det viktigaste vi har och om vi inte får drömma om natten så vet jag inte vad vi skulle göra. Drömmar är ett sätt att utveckla någon tanke man har inom sig men inte vill att någon annan ska se, ett sätt att önska sig bort ett tag till ett ställe som vad som helst kan hända på. I våra drömmar kan vad som helst hända, det är inte så att vi kan bestämma vad som ska hända och vi ska bli lyckliga eller få som vi vill i drömmen. Den blir som den blir och det kanske inte alls blir så som du skulle satt ihop historien om du hade varit vaken. Du har säkert upplevt någon gång att du har drömt en dröm och sen vaknat. Du vill fortsätta sova och drömma vidare för att se vad som skulle hända, men det är då som du börjar tanka "själv" och formulerar drömmen som du vill att den ska vara. Känner du igen dig?

Imorgon ses vi kanske, måste beställa biljett nu....

Sleeping beauty

Herregud hade skrivit klart allting och när jag skulle publicera det så försvann alltihopa, så ska försöka komma ihåg vad jag skrev och skriva ner det igen.

Kom hem halv tre inatt från F och försökte smyga så tyst jag kunde in genom dörren för att inte väcka dem andra som ligger och sover. Det var inte lätt då M ligger vid dörren och J vid toaletten, men tror jag lyckades ganska bra eftersom ingen har sagt något än. Kvällen hos F var helt okej och riktigt kul. Vi hade dock våra olika meningar om filmen vi såg. Min är att det inte är någon bra film om någon av huvudpersonerna dör i slutet, för då har man suttit uppe och väntar på att det ska bli ett lyckligt slut men så blir det inge. F tycker att det inte gör någonting och att filmen är lika bra ändå. Kan hålla med honom om att filmen var helt okej och den var spännande helt igenom. Hade lite svårt att komma in i den bara så han fick sitta och förklara om de första 20 minutrarna bara, men det gjorde ingenting :) F tyckte att jag har fel med att filmen inte var bra pga att han dog och hans förklaring var att jag inte hade kollat tillräckligt noga. Hm, vi får väl se hur det var på den punkten =P Kunde inte hjälpa att jag var trött... Höll säkert på att somna 1000 gånger under den kvällen, men det var inte bara jag, F var lika skyldig han.

Ikväll gäller det att ta igen sömn. M ringde och väckte mig och tyckte att jag och J skulle kila över till henne innan hon skulle åka tillbaka till Söderbärke. Så det var bara att kliva upp ur min varma säng och kila iväg ett tag.

Patricias Kruxiga Mornar

Ojoj glömde helt och hållet berätta om igår morse då jag var en riktig husmor. Gick upp tidigare för att jag fick ett litet anföll och fick för mig att baka scones till frukost. Sen när dem stod i ugnen började jag plantera mammas nyinköpta busk/träd i sina krukor. Förstår inte vad som har hänt med mig, men jag har börjat göra en massa hushållssaker och det känns riktigt bra faktiskt. Måste börja nu och lära mig i köket om jag ska klara mig nästa år då jag troligtvis sticker till USA ett år.

När jag i alla fall satt där på knän och fyllde på jord i krukorna och väntade på att mina nybakta scones skulle bli färdiga i ugnen kom jag och tänka på att jag skulle kunna starta ett program som skulle sändas på mornarna där man lagar någon slags fruksot och samtidigt som man väntar på att det ska bli färdigt ska man hålla på med något i trädgården, vad tror ni? Patricias kruxiga mornar. Låter inte det som en bra idé?