Blir så pissed off!



Blir så trött på människor som tror att de är bättre än alla andra, de som tror att de är så jävla bra att de kan göra vad som helst. Skärp er, ni är inte det någonstans. Alla är på samma våglängd och att trycka ner någon gör det inte bättre. Att ljuga och hitta på saker är bara idiotiskt, våga stå upp för det man tycker istället!
Om man inte gillar det, så fine! Not a good friend then!

Lessen för det innan, men blir så less på att människor verkar må bra av att trycka ner andra. Jag fattar inte det, mår man bättre då själv när man får alla andra att må sämre? Det verkar som att vintern här lämnat oss nu, och våren är på ingång. Snön har försvunnit, solen skinner på klarblå himmel och det ligger på nollgradigt men känns  varmare. Det känns inte som det är nyår imorrn, men jag har redan kommit på några nyårslöften som kommer att följa med mig under 2009! Kollade mina från förra året, och jag säger er att jag klarade varenda en! Så det ska bli samma sak det här året!!
Vad är era nyårslöften??

Juldagen som var!



Nu har J åkt hem, och jag sitter här med D och kollar på Mickey mouse christmas... Så tänkte ta tillfället i akt att skriva lite om juldagen. J, du får kommentera det du tycker att jag missade eftersom det hände så jäkla mycket skoj!

Gästerna kom i omgångar, och man tyckte att det här var ju lätt att komma ihåg alla namnen, varför oroa sig? Sen kom alla på en gång, jag har aldrig sett så mycket människor i ett sådant här hus... Det var fullt överallt och man skulle vara glad om man hade någonstans att sitta ner. Man kände sig lagom uttittat i början, men de här människorna är så vänliga att det inte gjorde något alls.
Maten stod på bordet i mängder, olika kakor och rätter, drickan flödade, J och D fixade kalkonen (usch), klappöppning igen. Tomten kom ännu en gång för ungarna och det var en stor succé! Humöret var på topp hos alla och alla skrattade och pratade och sjöng. De allra flesta i den här släkten är otroligt duktiga på att sjunga och spela gitarr, det är otroligt att lyssna på. Så mot slutet av kvällen satt alla ner för att lyssna på dem som tog fram sina gitarr och började spela och sjunga. Ni skulle ha varit där, det var otroligt! Vi spelade in några videon, trodde vi i alla fall, men det visade sig att kameran var på tystläge...

Den roligaste kommentaren under kvällen var när vi står några stycken i köket och pratar. Och L helt plötsligt säger till en av killarna:
L: Are you guy?
Det kom från ingenstans, och ni anar inte hur mycket vi skrattade åt det! Men det är som jag och L har pratar om, varför gå runt och undra när man kan fråga på en gång?

Julen här är annorlunda på många sätt, eller det kanske den inte är egentligen. Vi har alla våra egna traditioner och seder. Allting är så stort här bara. Det är inte få julklappar här, utan det är massor. Om det inte är allt på önskelistan så funkar det bara inte. Vill tacka alla för alla julklappar och julkort som jag har fått. Det betyder massor att man inte glömms bort är borta :)

Och snart fyller jag 20 år också!!

Idag har man sett tomten med en Borders påse



     

Jag och J har sett tomten idag.. Japp, nere i Downtown! Han var så otroligt lik den gubben som man får se i böckerna, tomteluva, glasögonen, skägget och så den gråa jackan. Ja, jag och J är uppväxta med en tomte med grå jacka, då han faktiskt kommer från Finland. Det var så sjukt, för jag såg honom och vände mig om igen för att verkligen se om jag såg rätt, sa till J att ställa sig åt hans håll så jag kunde låtsas ta kort på henne. Då kommer han fram till oss istället och frågade om vi kunde vara me på en bild me honom... Tror han upptäckte våran plan...

J har nu fått uppleva att se den berömda bönan, bron och såklart shoppinggatan. Jag tog henne även till ensam hemma huset. Lite mörkt dock, men alltid något. Först fattade hon inte, utan trodde att jag bara att stannat framför ett hus och hon skulle ta kort på det... KLOK...

Nu sitter hon och packar på golvet, medan jag laddar in de flesta av bilderna som vi har lyckats ta under de här dagarna.. Senare kommer det bli mysteriet på greveholm, ta hand om oss själva grejer och bara mysa det sista! Pratade precis med E i telefonen, och säger det igen gumman, du är min förebild alltså! Du är så jäkla bra alltså! Men kom ihåg vad vi pratade om ;) Berättar om juldagen lite senare, nu måste jag gå!

CHRISTMAS DAY= GOD JUL



GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ALLIHOP!

Idag är det Christmas Day och det betyder att även jag har fått jul nu, äntligen! J och jag hade våran mini julafton igår kväll, med fyra ljus tända i våran adventstake, pizza till julmiddag, film, sparkling jucie och några paket! Det blev en hel del kort också som kommer att komma upp senare. Nu får ni bara ett snabbt inlägg. 

Det som både överraskade mig och J, och något som vi tycker är så otroligt gulligt, var kakorna och mjölken till tomten på fat och morätter till renarna som barnen ställde fram framför den öppna spisen precis innan de skulle gå och sova. Vart tog det vägen hemma i Sverige?Hade ställt klockan på 5.00AM för att kunna gå upp och tjuvkika lite på hur granen och paketen såg ut innan stormen kom (barnen då). Som ni ser på bilden, är det sjukt mycket saker!  Det vi även upptäckte när vi kom upp var att vi också hade fått varsin stocking (julstrumpa) full av små olika saker. Jag säger det, den tradtionen följer med hem sen till nästa år! Klappöppning i 1,5 timme och saker överallt var så morgonen slutade! Nu väntar finkläderna på en, då gästerna kommer om några minuter.

Roligaste denna morgon var dock när jag skulle öppna ett av paketen från familjen och upptäcker att jag "fått" en sak bland annat. Denna sax är den som L har sprungit runt och letat efter hela dagen och natten innan. Hon utbrister "You found it!" J, J och jag skrattar hur mycket som helst åt det hela och önskade att vi hade fått med det på videon!

Skriver senare! GOD JUL ÄNNU EN GÅNG OCH TA DET LUGNT NU IKVÄLL!

Almost christmas eve!!



    

Kan ni tänka er, att bara om några minuter så är det CHRISTMAS EVE! Hur har ni det där hemma, ligger snön på marken, är det julkänsla i huset och känner man doften och skinkan som snart kommer att stå på bordet?

J och jag har precis kollat klart på Grinchen, tradition som det är, så kan man bara inte slippa det i år bara för att vi är här borta.. Att J somnade i soffan och jag gick därifrån ett tag eller målade naglarna blåa är bara detaljer, den var på i alla fall! L hade varit gullig igår och get mig the night off, så J och jag kunde gå på bio eller något sånt och tagit dit någon kusin till ungarna som kunde se efter dem istället. Det slutade med att J och jag blev strandsatta i hemmet i alla fall, då båda bilarna försvann... Så vi bestämde oss för att gå till videoaffären, hyra en film och sen bara ta det lugnt istället. Problemet var bara att affären låg 40 minuters promenad härifrån, och det var kallare än det varit dagen innan. Vi hittade även en isbana som vi stannade vid några minuter innan kylan tog över!

Pepparkakshus byggande blev det också på kvällen, och barnen blev otroligt intresserade av godiset som låg över hela bänken... Skulle jag också ha blivit ;) haha! Kusinen la ungarna vid halv 11 tiden, och det fick vi sota för idag, då barnen var hur griniga som helst! Vi körde en snabb shopping och sedan tillbaka. Mycket måste hinnas med innan julen är här på riktigt! Här även fått paket i posten idag av E, och blev hur glad som helst verkligen för det! Tack gums!!
Som ni kanske även ser på bilderna så färgade J håret på mig för någon dag sedan, och vet ni hur skönt det är att vara rödhårig igen!!!

SNART ÄR DET JUL!!!

Bitande kyla!

Dagen började inte sådär jätte bra kan man säga. På grund av snön och lite annat så var tåget som jag och J hade tänkt ta in till Downtown inställt. Tågen är inte riktigt som hemma, då de går varje kvart, utan här går tågen en gång varannan timme. Så det var bara att vandra hemåt igen, och försöka om två timmar. Denna promenad hem brukar inte vara så farlig, men idag var det så bitande kallt att man trodde att man skulle dö. Man ville hugga av sig öron, händer, kinder, lår.. Asså det var så sjukt kallt att man visste inte vad man skulle göra. Väl hemma, så gick jag ut till bilen för att kolla hur kallt det egentligen var...
Trodde ärligt talat att bilen skämtade med mig, DEN VISADE PÅ -2F!!! Det är ungefär -18,9 grader. Kallt frågetecken, ja! har aldrig varit med om liknande och de säger att det ska bli värre och jag ska leva så här i två månader till. Måste skaffa varmare kläder! När vi kollade oss i spegeln när vi hade kommit in igen, så var vi så röda i ansiktet att det såg ut som att vi hade haft ett extremt jobbigt träningspass eller bara råkat måla på lite för mycket rouge...

Nå väl, downtown idag alltså. Och vi ska försöka hitta de sista julklapparna, shopping för oss själva och sen om vi har tid, åka lite skridskor i Millenium Park! Vi får se hur mkt vi hinner innan vi måste ta tåget hem igen! Har inget jobb idag, så ingen tid att passa egentligen.

Peace and love

Mycket har hänt på bara några dagar!



Som de allra flesta vet så har min syster tagit flyget hit och ska tillbringa julen tillsammans med mig och min amerikanska familj. Underbart! Under två dagar, så har vi hunnit med en hel del faktiskt. Jag har visat henne det mest julbelysningstäckta hus någon någonsin har skådat, hon har fått följa me D på toan (så hon skrattar inte längre åt mig), Dock så skrattade hon ihjäl sig när jag berättade vad som hände mig och E i duschen samma kväll, det var en historia kan jag säga!

Vad har mer hänt egentligen? En krossad vindruta, vilket har lett till att bilen nu står i garaget. Detta betyder även att vi måste lämna in den för lagning, vilket vi skulle göra idag. Men tack vare snöstormen vi har så kommer vi inte ut på vägarna.. Eller ens our own driveway... Not good at all! Detta gör att J och mins framtid imorgon är lite vaklande då vi hade bestämt oss för att avklara lite julklappsshopping... Nu får vi se vad som händer! Cross your fingers for us!
Vi bestämde oss igår för att försöka fixa fram saffran och baka lite lussebullar. L trodde att vi skojade när vi sa att vi skulle till affären och att vi skulle gå dit.. Men vad gör man inte för lussebullar liksom? Vi hittade, började baka och hade nygräddade bullar kvart över 11 på kvällen. MUMS!

Bilden är från dagen då D lärde sig att stå på ett par skridskor!

The snow is keep falling



  

Vi hade ingen som helst snö igår, då det har varit regn och annat slask nu, men under dagen har det snöat som vi vet inte vad. Och det har växt till säkert 2-3 dm, så J du kommer få en vit ju i alla fall verkar det som :) Vi försökte ta lite bilder på när vi åkte skridskor på isrinken som vi har på baksidan. Japp, det är rätt. Vi har byggt en isrink på baksidan, så nu kan vi åka skridskor när vi vill. Dock är det enda man ser stora flingor.. Inte så mycket annat..

Igår var det första gången som D testade på att stå på ett par skridskor och varken jag eller J visste vad vi hade att vänta oss. Det slutade med att vi stod med öppna munnar och bara gapade. Hjälpmedlet som vi hade för henne, slängde hon iväg rätt snabbt och ville hålla handen istället. Idag gick det even better. Det kändes som att man lärde en unge att gå. Ni vet när man står några meter ifrån varandra och ungen ska gå emellan. Det var precis som här. Hon slängde sig sista biten, men annars gick det hur bra som helst. Till mig sa hon åt mig att ställa mig längre bort.. Naturbegåvning antar jag... Bilder från denna dag, kommer nog upp så småning om..

Nu är det inte lång tid kvar tills J sitter på flyget och kliver av det i min lilla hemstad. Ska bli så otroligt kul att få visa henne runt och visa henne hur jag bor och har det nu. Så slipper ni vara oroliga hemma, menar jag :) Dock så har jag ställt upp att jobba lördag kväll, trots att jag skulle vara ledig, men kände att jag var ville ställa upp för dem när de ställer upp så pass mycket för mig. Vi kan ha myskväll istället, sorry sis, men det blir kul det med :) Snart så!

I want to talk yo you

D: I want to talk to you in the phone.

D har just tagit min telefon och går runt och låtsaspratar med folk i den. Nu har hon fått för sig att vi ska prata me varandra. Vilket är normalt om man är i samma rum, men hon ger mig en penna som min telefon och säger

D: wait here, I will close the door.

Och hon stänger dörren och går samtidigt ut. Sedan börjar hon prata.. Lite svårt att höra vad hon säger, men det är ungefär samma sak varje gång så man har lyckas lära sig vad som ska komma. Men det är kul att hon tror att man ska kunna höra vad hon säger på andra sidan dörren och när man pratar genom en penna :)

Patricia, I know who that is!



Det som står på schemat ikväll är att åka iväg till A och bara ta det lugnt! Äta lite glass, prata och kolla på film. Behöver en lugn kväll nu. Är så otroligt trött efter den här veckan att det finns inte. Jag har slitit ut mig totalt för att hinna med allting som ska göras och det som förväntas av mig. Imorgon bär de av till IKEA med L och C, så då blir det lite godis också, det är jag värd. Sen får jag bara träna lite extra hård nästa vecka :)

Skolan som jag var och talade på, ville att jag skulle komma och vara med när de skulle äta the Swedish food. Så jag tog med mig D och H för att testa på vad de hade att erbjuda. Köttbullar såklart, pasta med gräddsås och lingonsylt. Sen blev det även kanelbulle och pepparkakor. Sedan någon sparkling lingonberry and appeljucie to drink. I det stora hela så gjorde de ett riktigt bra jobb för att vara i en skola. Och alla blev hur glada som helst över att man kom. Ni kramade en, pratade och tackade för i tisdags. Det kändes verkligen skumt, men samtidigt kul. Man är uppskattad och nu är man ett känt namn och ansikte i deras skola. Roligast av allt var när H pekar mot A och säger:

H: Patricia, you know that thing you brought home from swedland, that girl with white dress and red bow at her waist and holding her hands like this (han sätter då ihop händerna som lucia gör)? She is that girl, right?

Asså ni fattar inte hur stolt jag blev då. För A was just dressed as Lucia. Och han känner igen henne från advent ljusstaken som jag tog med mig hit. Hur kul är inte det på en skala liksom?

Luciatåg och förebild nu för tiden



M och V kom och hämtade mig nu runt 7 tiden för att ta oss till Evanston för att kolla på ett Luciatåg i en kyrka där. Kan säga att det var riktigt fint, då de sjöng nästan alla sånger på svenska och lite så. Dock så var Lucian så otroligt tråkig. Alla vet ju att hon ska ha sina händer ihop ungefär i brösthögd.. Nepp, inte den här lucian. Hon hade händerna längs sidorna, armarna i kors, satt på en pall och lite mera så... Men annars var det så fint! Det bjöds på pepparkakor, andra svenska kakor, ostkaka och glögg. Inga lussebullar tho, men man kan ju inte få allt i världen...

Träffade A och hennes barn där, och jag såg dem när jag gick in i kyrkan och de vinkade till en. M, V och jag satte oss lite längre fram så vi hade dem bakom oss. Så A kommer fram till mig sen med barnen och sa att de ville säga hej till mig för de hade sett mig gå in i kyrkan och yngsta tjejen hade suttit och iaktagit mig under hela framträdandet och sen säger hon:

A: You have a lot of fans now, just so you know. And 3 of them are my kids. Everyone at the school were talking about it today!

Efter talet igår blev jag tydligen deras förebild, och det är en sån rolig känsla. Att barn vill komma fram till en bara för att säga hej och se en liksom. Och barn som man inte har träffat tidigare. De vill att jag ska komma på lunchen på fredag, ska kolla om jag kan ta me mig barnen eftersom jag jobbar.

Snöstorm i stora ord...

Igår var det världens snöstorm här! Skulle ut och träna, för tisdagar är ju ändå min verkliga träningsdag. Så gick ut genom dörren och höll på o blåsa bort. Helt seriöst! Snön yrde från alla håll och kanter och det blåste ordentligt. Vägarna var ju inte heller något att ropa hej för då bilen slirade överallt. Man såg inte handen framför sig alltså. Kommer hem och jag får L över mig. Hon var inte hemma när jag väl hade åkt iväg, utan jag hade bara sagt till J att jag skulle iväg och träna. Så deras konversion hade sett ut så här sen när hon kom hem.

L: Where is Patricia?
J: Oh, yes she went out to do some exercise.
L: J have you looked out through the window!
J: Oh, maybe it wasn't so good to let her out then...
Så när jag kom hem lugnade hon sig genast, det är inte det att man är en bra bilförare, utan det är de andra som är kassa på att köra bil när det snöar. Det är hemskt verkligen! jaja, nu får man troligtvis en vit jul iaf :D

More than I knew



        

Nu var det klart, jag har gjort det. Och om man ska lyssna på lärarna så var det hur bra som helst. Vi hann inte med allting, men det mesta. Vi sjöng och dansade till små grodorna, hade lucia och andra saker. Det var en skum känsla att stå framför så här många barn, prata på ett annat språk och de kollade på en som om de var förhäxade. Även under filmen så satt några och tittade på en istället för på tv:n. När allting var över så fick jag blommor och presentkort. Jag trodde aldrig att man skulle kunna prata i en timme om sverige, men tiden flög fram faktiskt. Det var kul, och många ungar förvånade mig över hur mycket de kunde. De frågade om kläderna var detsamma. När man tog fram chokladkalendern så var det en unge som räckte upp handen.

Killen: I have one of those. The same.
Jag: Yea really. Thats fun. You mean the same picture?
K: No, the same company...


Asså vi bara stod och gapade, vilken unge kollar företaget på hans chokladkalender... Det var även någon tjej som berättade om att vi hade trånga gator. Då hon hade besökt Gamla stan. Ni hade rätt, jag klarade det och jag tyckte det var hur kul som helst! Skönt att göra något igen liksom.

Blir bara less på förändring i sista minuten!



Blir bara så irriterad. Fick veta ikväll att det är en till svensk mamma som vill vara med och prata om det var okej för mig då, och klart jag sa ju för tänkte att det är ju hur bra som helst att ha en till röst liksom. Så jag och A tog bilen dit ikväll för att träffa henne. Denna resa skulle ta ungefär 9 minuer enligt kartan, men efter 40 minuter så har vi fortfarande inte hitta fram, så vi bestämde oss för nu är det tusan dags för att fråga efter vägen. Det visade sig då att vi var helt borta, vi var på väg mot Chicago istället för bort ifrån det. Han som hjälpte oss sa att "Ni kan inte missa gross point, det är en stor skylt åt andra hållet". Jag och A svarade tillbaka att tydligen kunde man missa den eftersom vi kört förbi.. De skrattade åt oss och vi begav oss vidare. Då kom vi på den smarta idéen att ringa henne vi skulle till.. Bilresan som tog oss nästan en timme, tog sen 10 minuter tillbaka... Bra lokalsinne, inte mkt kanske?

Men detta är inte det jag är irriterad på utan det jag är irriterad på är att vi ska hålla talet imorgon och jag har fått godkännade från H och L att det är bra, men då vill hon ändra på allting och berätta om hur det kommer sig att vi har midsommar och såna saker istället. Hur historien ser ut bakom det? Jag menar hur kul är det på en skala? Så nu sitter jag här, klockan är över 12, jag ska jobba om 7 timmar och måste skriva om ett tal som jag har jobbat på i två dagar. Känns det bra då eller? Men vi kom överrens i alla fall med att hon ska ta det tråkiga och jag håller mig till vad vi brukar göra... Oh blir så less bara! Hatar sista minuten förändring!


SPEECH, SPEECH and again SPEECH



Har suttit nu hela dagen med att skriva och försöka komma saker till mitt tal som jag ska hålla på tisdag. Är jag nervös, ja det är jag. Men L och H har sagt att det kommer gå hur bra som helst och att jag redan är en förebild för dem genom att komma dit och prata. Att skriva ett tal tror man ska gå på någon timme, men jag har verkligen suttit hela dagen, och nu spinner mitt huvud endast av svenska saker och hur man säger det på engelska.

Enda vilan som jag har erbjöd mig var när vi skulle iväg och kolla på E när hon uppträdde med teatern. Denna termin gjorde de Willy Wonka, ni vet boken om Kalle och chokladfabriken? Sånger och danser var naturligtvis med och hon, alla egentligen, var hur duktiga som helst. Det var riktigt kul att se!

När vi kom igen, var det åter näsan i blocket och fingrarna på tangentbordet för att försöka hitta lite information. Har kommit på att fakta är ingenting någon vill veta något om, troligtvis bara föräldrarna. Så varför ta upp politik och andra tråkiga saker som ingen vill lyssna på. Nej tack, jag skippar det och berättar om något roligare istället. De vill höra om sporter, om hur vi pratar, vad vi gör på julen, i skolan. Såna saker, och det är sådana saker som jag kommer ta upp. Nä, nu är det dags för sömn, upp tidigt imorgon, skriva klart det, skicka det till L och H för att de ska kunna läsa igenom det och godkänna. And then I may rest!

Pratade även med E ett bra tag idag, och det var behövligt. Hon är mitt samvete, vare sig det är det goda eller onda. Hon säger det jag egentligen tänker men är för snäll för att säga. Och nu har vi kommit underfund med också att vi kan ses mera! Fattar inte varför vi inte har kollat upp det tidigare... Nu är det dessutom bara 9 dagar kvar tills J kommer också! <3

Ingen bra dag alls faktiskt!



"H: I'm gonna open you today my darling"


Detta var det H sa till sin chokladkalender när han skulle öppna lucka nummer 5 ikväll.. Ganska gulligt att kalla den för darling tycker jag, eller?

Ännu en nere för räkning, under natten så drabbades även E av denna äckliga baskelusk, så nu återstår det bara J och jag... Kan dock inte säga att jag tror att jag kommer klara mig undan detta, då jag har gått runt hela dagen och frysigt, varit trött i hela kroppen och haft en illamående känsla... Bra tecken på att man slipper det? Tror inte det =/ attans!

Sitter och pratar min underbara Y. Vi har kommit på att vi kan läsa varandras tankar, då vi gör allting nästan samtidigt. Som till exempel så skrev hon sina julkort igår, medan jag gjorde det idag (just det hörrni, några av er har julkort att vänta er :D ) och sen ikväll då vi läser varandras bloggar samtidigt! Små saker, men det visar på något, eller hur ;)

usch, I don't want to!!



Julen närmar sig med stormsteg och vad händer? Jo, halva familjen har drabbats av magsjuka... Tre stycken på två dagar, gör oddsen inte särskilt svåra att förstå att jag, J och E också med högst trolighet också kommer att drabbas av det! Usch vill inte, men jag antar att man ska väl ha det någon gång och det är bättre nu än under julen... L sa det att "nu är det eran tur, tvätta händerna hela tiden och rör inget.. haha ni kommer stå så här hela tiden", och så ställde hos sig mitt i rummet och stod helt stilla! Kunde inte göra något annat än att skratta! Asså vilket sätt att fira sin 40 års dag på alltså, ligga i sängen och, aa ska inte ge er några detaljer, alla vet vad magsjuk innebär. Vi bestämde oss i alla fall att vi ska fira den imorgon istället. Så håll tummarna på att jag och de andra två klarar oss undan det här!!

Satt och kollade igenom bloggen lite och det de allra flesta har retat mig för är inlägget där jag berättar om när H kommer in i köket och säger till mig: D has poo in her underwear! och mina otroligt smarta tankar på vad tusan jag ska ta mig till. Jag sa det då, och säger det igen, vänta ni bara när ni själva är i den situationen :p ni kommer göra precis samma sak!

A new day has come



Klockan står på 07.21 och min dag börjar nu om 9 minuter.. Det var jobbigt ska jag säga er att kliva upp ur sängen. Mitt rum är fruktansvärt kallt, och om man ligger i en varm och skön säng, vill man gå upp då? Nej, skulle inte tro det va! Men jag hade en varm dusch som väntade på mig tack och lov!

Igår kände jag mig extra duktig då jag åkte iväg och körde ett dubbelpass på gymmet. Ni hemma borde vara stolta över mig, Jag körde både abs och body shaping. Och jag säger er, det är så fruktansvärt skönt efteråt! Medan man tränar bränner det verkligen i musklerna, men sen efteråt vilken känsla! När jag kom hem var jag halvvägs till sängen, då någon knackade på mitt fönster! Ni kan ju tro att det skrämde skiten ur mig verkligen! Fick en massa möjliga tankar i huvudet, men det var ingen mindre än A som skulle plocka upp mig och ta me mig hem till henne och prata om nästa vecka och så :) Länge sedan jag såg henne, och det var riktigt kul att prata av sig lite.


Nu är julgranen uppe också :)



 

Kan ni tänka er 800 ljus, en massa kulor och andra prydnader och band i en julgran? Det är precis som man ser på tv, granarna är hur fina som helst. I lördag var vi iväg och köpte en julgran, jag åkte och julshoppade lite och när jag kom hem så pyntade vi granen. Precis som hemma, så var det mammans jobb att sköta ljusen. Vi hemma i sverige har väl inte mer än 100 ljus i våran gran, eller hur många har vi? Här är det 800 stycken!
Granen blev hur fin som helst och till middag åt vi fondue och till dessert blev det att doppa frukt, jordgubbar, ananas, banan och annat i smällt choklad. Inte illa eller hur?

Att klä granen och äta det här var precis som man får se på film hur en sådan dag ska vara. Jag var glad över att de lät mig vara med och delta i det. Jag fick berätta om våran tradition när vi klär granen och B får sätta upp stjärnan och vi äter skinkan. Men jag ska säga er att det var lite skumt att fixa allt det här innan december månad ens har börjat. Vi brukar alltid göra det i mitten av december liksom. Men det var kul, och vet ni vad, idag när jag vaknade upp var det helt vitt ute. Det har snöat såå mycket under natten!

Har lovat T att göra snow angels with him, och jag antar att jag måste göra det nu också. Dags att ringa antar jag..