Vimsig som en gammal höna



Nu kan aldrig fatta vad som hände igår alltså! Var ute och gick med H och D och helt plötsligt började det falla något vitt från himelen. Frågade H om jag verkligen såg rätt och om det var snö... Han tittade upp och helt skriker helt tvärt: SNOW!! D följer me och skriker: It's snowing time, its snowing time!

Tillbringade kvällen med M, hur kul som helst. Har inte träffat henne på många dagar och vi pratade och gick runt. J kom över en stund så man fick träffa henne också ett litet tag, innan man blev så pass trött att man glömmer vart man la telefonen... Letade i varenda ficka jag hade, säkert 3 gånger. men ingen telefon. Det sjuka var att jag hade hållt i den 2 sekunder tidigare och sedan lagt den någonstans... Vi letade och letade... Till slut hittade M den... I hennes sko.... Då är man lite trött va??

Biljetten är bokad nu buy the way. Och de här jäkla drömmarna vill inte lämna mig ifred!

The fall's fairy and the other



       

Kom ju på att jag har lovat att lägga upp bilder från igår, så antar att jag är så illa tvungen att göra det! Jag måste ju bara tillägga att jag var ju så otroligt duktig och gjorde mitt hår alldeles ensam! Kom på mig själv efter ett tag att tänka: Shit, what time is it!

Eftersom det tar lite längre tid att göra det själv o ville inte riktigt missa tåget som går en gång varannan timme... Träffade upp de andra tjejerna på tåget och det var riktigt kul alltså. Partyt som alla våra lcc har pratat så väl om var ingen höjdare, och att man var tvungen att ta tåget en timme senare gjorde inte mkt. Det som var så grymt roligt var att jag träffade två tjejer som gick i samma klass som mig på au pair skolan, S från australien och D från tyskland. Det var hur kul som helst att träffa dessa tjejer igen! Kvällen avslutades med att man la sig ner i soffan och kollade på Die hard, den bästa då. Kan även tillägga att jag faktiskt hann med ett bad igår, hade ingen tidsbrist eller någonting. Jag har förändrats!

Home sweet home in "sweden"



   

Är så glad, är så glad! Ni tänker säker, ojdå hon har väl shoppat kläder igen, men icke sa nicke! Har ju varit ledig hela dagen, så tog bilen och åkte till Schaumberg, låter som en skum stad, I know. Men var inte ute efter skumma saker, nej nej, utan jag var ute efter IKEA! Så efter ungefär en halvtimmes körning, så ser jag de välbekanta fägerna blå och gult. Lika stort som hemma, inte en chans, men att se detta hus igen, gjorde en glad enda ner i magen!

Man gick bara runt, runt och tittade. Tog a yellow bag, för upptäckte att jag aldrig kommer att orka bära på allting. De har precis samma principer här som hemma, ni vet, "MITT HEM" och sen kan man gå in och kolla köket, sovrummet och badrummet. Älskar det, så gick in och ut i de olika "husen" och tittade runt. Samlade på mig en del ljus, fat, filt, lampa, ahlgrens bilar och lite sånt och bagen blev så tung att jag bara kände att jag måste gå och betala nu... Lämnade sakerna i bilen och begav mig in igen. Skratta ni gör det, men det var bara för att jag då hade fått svar från J om min fråga om jag skulle tänkas få sätta upp en spegel i mitt rum. Ni som känner mig, vet att jag måste ha en spegel i mitt rum, bara är så och jag har nu klarat mig utan en i 2 månader. Han svarade ja, och jag begav mig till spegelavdelningen. Hittade lite flera saker och tyckte att jag var värd en lunch. Gravad lax blev det, och jag kan säga er att det blev en skum mening att säga då man skulle säga: I wanna have a gravad lax, please. Att byta mellan amerikansk och svensk accent var riktigt kul! Jag kan i alla fall säga att svenska maten är väldigt populär här borta, speciellt köttbullar.. Kan inte förstå det... Men vi kör på det... En tant kom fram till mig och började prata om den svenska maten, att den är utsökt, att det är bra (alltså nyttig) mat och inte alls så söt som här. Fick det en att sakna maten hemma ännu mera, jajamensan det gjorde det!!

Utanför kassorna hade de "the swedish foodmarket", och när jag kom in där alltså, så kändes det precis som att man skulle börja gråta. Man var verkligen hemma då! Marabou, bilar, kexchoklad, pepparkakor, kakor som J kan äta, olika sylter, alla våra olika små tårtor vi har hemma (kladd kladdkaka, K och J, jag hittade den!), köttbullar, sil, knäckebröd, kalles kaviar och såklart ost. Det var så otroligt mycket att man bara stod och tittade. Köpte även me mig en prinsesstårta med mig hem som vi ska äta på tisdag när H fyller år! Dagen har varit underbar helt enkelt, och att sätta upp allting på rummet, var pricken över i:t helt enkelt!

Halloween party tonight, see how it goes



Ikväll är det Halloween party som gäller för alla au pairer i Chicago området, så det är dit man ska ikväll. Utklädd och allt, men är det halloween party så är det. Det är det som är så kul här borta, de tar det seriöst, man kan inte gå utan kostym, det existerar inte liksom. Så jag och C har en gemensam idé på vad vi ska vara nästa helg, då vi troligtvis ska åka upp till madison street, Winsconsin. Så ska testa kostymen ikväll så allting blir så bra som möjligt nästa vecka, smart va :) ?

Ni kan aldrig ana vad jag hittade precis på tv, Hocus Pocus. Det är säkert bara J som förstår vad det är, men den filmen är så underbar och jag trodde aldrig att jag skulle få se den här borta, det är ju inte direkt en film som man visar på tv... Men kul är det iaf, så nu sitter jag här och kollar på det innan jag ska börja fixa iordning mig. Funderar på att ta mig ett varmt bad också, men som vanligt har jag otroligt dålig tidsplanering, så jag antar att det kommer att bli knappt om tid om jag gör det också :) Mat kan ju också vara en bra sak att planera in att göra, eller vad tror ni?

Får se om det blir några bilder ikväll nu då :) Ska bli kul och se vad alla tyskar kan tänkas klä ut sig till! Igår var det världens oväder här, regn, åska och blixtar som lyste upp hela himlen. Var barnvakt åt D, när de andra var iväg på bio. Hon kunde inte somna pga ovädret så tog ner henne till the family room, så hon kunde somna i mitt knä istället. Oväder kan vara mysiga ibland, men då ska man vara tillsammans med någon hemma, aldrig ensam. För då spökar ens hjärna med en bara, och hittar på allt möjligt... Så jag undrar vem som behövde vem igår egentligen, D eller jag.

Back home again and thinking on chocolate

 



Nu sitter jag här hemma i soffan igen och funderar på att äta upp den där maraboun som ligger i kylen.. Kom hem från Washington DC igår kväll och på ett sätt var det skönt att komma hem igen, men samtidigt har jag verkligen saknat dessa tjejer. Vi har haft så otroligt roligt den här helgen, och vi har upptäckt nya saker hos varandra och i staden. Vi kom fram till att E är den tekniska av oss, när hon både fixade min kamera och fick upp en dörr på första försöket när både jag och E försökte i säkert 10 minuter, E är den smarta av oss då hon guidade runt hos i staden och berättade en massa smarta saker. Jag blev tydligen den med lokalsinnet, jag vet att många skrattar nu eftersom mitt lokalsinne inte är särskilt bra, men av oss tre är det på topp. Dessutom fick jag vara den med stilen och den man skulle fråga om man undrade vad man skulle ha till en klänning. Vi kompliterar varandra på ett väldigt bra sätt alltså!

Helgen var hur kul som helst verkligen, och bilder blev det i mängder! Vi har sett allt på en dag, vi sprang genom tunnelbanestationer, frågade människor om de kunde ta bilder på oss, råkade självklart ut för pinsamheter. En av dem var bland annat när vi var inne på H&M, så stod det en väldigt stor kvinna bakom oss och vi sa påpekade det... När vi sedan går in på en glassbar och där står samma kvinna igen före oss i kön.. Vi fortsätter att prata vad vi nu pratade om och helt plötsligt vänder hon sig om och säger

Kvinnan: So which part of sweden are you from?
E bara stod och gapade! Det visade sig att hon och hennes man hade bott i sverige i två år, men hon kunde ingen svenska utan bara kände igen språket. Det visade sig även att de hade bott i samma stad som E. Världen är liten, och det är bara vi som lyckas me sådana här saker. Vi tror även att hennes man hörde oss, för han sa till henne att han inte hörde någe speciellt...

Vi hann även me en utgång, och vi hade skit kul verkligen. Dansade och sjöng med. Många är verkligen äckliga här borta, då de helt plötsligt verkligen kan greppa tag i ens rumpa och fortsätta gå, vem gör någe sånt liskom? På söndagen tänkte vi shoppa lite till, och jag ska göra er stolta där borta och säga att jag bara shoppade 3 saker! Sen att det var för att jag inte hade plats i väskan, är bara detaljer ;) Helgen gick så fort, och de här två tjejerna har jag inte kännt särskilt länge, men det känns som evigheter, då vi är så lika, men så olika samtidigt. Det är svårt att förklara, men ni förstår nog! Jag har ännu mera att berätta, men det får vara för stunden, eftersom inlägget kommer bli tusen rader långt annars!


Washington DC nästa anhalt!



Nu om 1 timme, så beger jag mig till flygplatsen för att åka iväg!! Ni anar inte hur kul detta ska bli. Vaknade upp samma tid som vanligt imorse och var inte ett dugg trött. Ställde inte om klockan eller någonting, utan stängde av den och gick raka vägen in i duschen och stod där en halvtimme. Det kan ni kalla om bra start på dagen! L säger att det för att jag är så uppspelt över det här, kan hända, kan hända :)


Packnigen är snart klar, vet att jag är ute i sista sekunden, är det alltid så varför ändra på en gammal vana? Det slutar ju alltid bra i slutändan! Ha det så underbart, så skriver jag igen när jag kommer hem!

När elden är som vackrast så kommer minnen flödandes



Ett av de allra bästa ljuden av allt är ljudet från en öppen eld. När det sprackar och knastrar när elden tar fart i veden. Vi tände en eld igår i våran öppna spis, och där satt man sen. Framför den med kuddar bakom ryggen och en bok i handen. Den känslan är underbar, när man hör ljuden och känner värmen som kommer och träffar en i ansiktet. Det för en tillbaka i tiden, då man tillbringade lov och helgdagar uppe i stugan i Norge.

Nu är det mindre än 24 timmar kvar tills jag, E och E kommer att ses igen. Det har gått lite drygt två månader, och vi har mycket att ta igen. Vi ska shoppa, dansa, prata och hålla på som bara vi kan göra. Vi har lovat E att besöka Hard rock café, försöka vara sådana där duktiga turister som kollar på olika monument och inte bara åker dit för att shoppa, även om det kanske kommer att ta största delen av tiden ;) Håller på med packningen, och ja, jag vet. Jag ska bara vara borta över helgen, och behöver inte särskilt mycket kläder med mig, men vädret här borta är inte att lita på, så det blir min ursäkt. Fast det egentligen är så att jag är hur dålig som helst på att packa. Har alltid med mig för mycket kläder. Men vad ska man göra, man kan inte bara bestämma sig för något, man kanske är på något helt annat humör den dag man ska bära det. Har ni tänkt på det?
Ett annat problem jag har med packningen är att veta vad jag får ha med eller inte, då jag ska ta flyget så kommer ju vissa regler upp också. Jag vill helst inte behöva checka in mitt bagage, på grund av två anledningar, jag har ingen bra väska för det, och för det andra är det för att jag inte kommer att ha tid för att vänta på det sen när jag är framme, måste kuta till tåget då som jag inte har någon aning om vart det ligger... Så får inte ha med mig hårspray, parfym, vissa sminkprodukter och sådana saker med mig eftersom jag måste ta allt som handbagage... JOBBIGT!

Washington DC here we come!

Ingen vanlig dag idag, för det är min älsklings födelsedag!



DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR A FÖDELSEDAG, HURRA HURRA HURRA :)


Detta inlägg kommer endast handla om min rara lilla A som turn 18 today! Jag är så lessen att jag inte kan fira dagen med det, som jag vet att jag lovade att göra, men gör mitt bästa, jag kommer ihåg det i alla fall :) Alltid något, när du vet hur mitt minne har varit på senaste tiden ;)

Ville höra av mig vid tolvslaget, men kom inte ihåg att det var en rätt stor tidskillnad mellan oss, så jag hoppas att halv 3 var bland de första i vilket fall som helst :) Nu är du i alla fall en i klubben. Klubben där vi gamlingar hör hemma, vi som snart kommer få gråa hårstrån, rynkor, behöver rullator och dåliga ryggar. Men du ska vara glad nu för att i denna klubb finns hårfärger för de gråa hårstråna, ansiktsmaskar och spakvällar som tar bort rynkorna, träningsnarkomanerna som slipper rullatorn och lussebulls- och knäck bakandes som gör dåliga ryggar bra igen (vet inte hur, men det kallas mirakelbak! )
Vill bara säga GRATTIS ännu en gång, och kom ihåg att jag tänker på dig! Älskar dig så mycket och ha en underbar dag nu! Det förtjänar du mer än någonsin! Det måste du se eftersom jag till och med lägger upp en fin bild på dig ;)


The greatest time, and I just know

 

Alltså det är helt sjukt det som händer just nu alltså. Från att bara vara på botten och tycka att allting är skit, så har man plötsligt kommit upp igen och man ser den fina utsikt man har. Jag har det hur bra som helst här borta, och jag känner verkligen att det är här jag hör hemma nu och inte i någon annan stad eller familj. Jag älskar den här familjen och värmen som bland annat L ger mig. Det är underbart, och jag vet inte varför jag har varit som jag varit innan. Jag och L satt och kollade på Batman Begins ikväll, och visste ni att det utspelar sig i Chicago, och i det höghuset som han har sitt företag i, där jobbar J. Lite coolt eller hur? Men iaf, vi har suttit och ätit godis från Sverige, druckit te och hon har frågat ut mig med 1000 frågor om T, hur jag mår nu efter allt, hur allting bara är. Och det är så skönt att man kan prata me henne och att hon är så intresserad av det också. Det är det som gör det, istället för att det skulle vara halvhjärtat liskom, frågar av ren artighet. Sedan har vi då det här me T, alltså det är så skumt, och E fortsätter att vara glad för min skull och tjata på mig :p Nu ikväll skrev han ett mess på engelska då såklart, utom en mening och det är God natt. Då har han letat upp hur man säger det... L och E höll på och dö när jag berättade det, och det vill jag inte att de ska göra, så vet inte om jag ska säga mera till dom nu :p

Nu har jag förresten satt mig själv på shoppingförbud. Måste stoppa mig själv nu, men jag vet inte riktigt hur det kommer att gå. Men har sagt att jag bara ska shoppa nödvändiga saker nu, som ett par till träningstights, träningströja, gummistövlar, jacka, halsduk.. Sen är ju det såklart nödvändigt me lite långärmade tröjor, jeans, skor får man ju aldrig för mycket av... haha, nädå skoja bara. Men ärligt så ska jag försöka, men upptäckte mig själv med att jag satt och kollade kläder online nu istället... Hur tusan ska detta gå egentligen?

Something happened on the train on my way home





Nu sitter jag i sängen och äter mitt lösviktsgodis som S hade med sig till mig idag! Det + så mycket annat från hemmet! Ni anar inte hur gott svenskt godis är until ni är utan det! Hårsprayen, var glada över att ni har den, chokladen oj oj alltså. L, J och J satt ikväll och bara mumsade det och kollade på filmen Juno. Hur som haver träffade jag S nere i downtown idag, och vi tillbringade dagen med shopping (hör och häpna så shoppade jag bara 2 saker idag! S däremot, värre än mig, skönt att veta att det finns såna ;) Det var hur kul som helst, och hon fick med sig några saker hem till J och M.

Tog halv 8 tåget hem igen, och ni anar inte vad som händer. E kallar det för film, jag kallar det ironiskt och komiskt och att det är en sådan film där den andra dör av dumhet... Enda platsen som är ledig är bredvid någon kille, så sätter mig där, för ville verkligen inte stå upp hela resan med alla påsar som vägde bly... Kollade vad han höll på med, och det var att kolla på en massa tecknade bilder av insidan av våran kropp... Skumt tänkte jag och fortsatte lyssna på musiken. Vi började prata, och det visade sig att han studerade till läkare och det var det han höll på med. Han hade test snart på kroppsdelar och deras skumma namn... Fattar inte hur man kommer ihåg allt det! Han blev upprörd när jag berättade att jag skulle gå hem från stationen, och sa att det kan ju hända saker nu när det är mörkt ute, skumma typer och så. Sa att det inte är särskilt långt att gå och om någonting skulle hända så kan jag alltid springa min väg.
T (killen): So what, if someone come up to you, what will you do? Have you pepparspray or something?
Jag: No, but I have my harispray :D
T: Oh thats good, so you can spray his hair?

Vi bytte nummer och jag gick av på min station. Tänkte att det var sista gången man såg honom, men då piper min mobil till, och det var från honom där han skriver att han var glad över att jag hade satt mig ner bredvid honom. Senare ikväll fick jag även ett om jag jobbade hela dagen imorrn, då han undrade om vi kanske kunde ses för en lunch eller middag! LÄSKIGT! E har suttit och skrikit åt mig att svara ja det kan vi göra, men vadå? Hon säger att det är en film, en romanisk komedi, där det är jag som gör alla dumma saker, som att säga att middag är ingen bra idé :p Vi kom fram till att han skulle ringa imorrn... Så vi får se vad som händer...

Just det, bilderna ovan är resultatet efter färgningen. Så nu är jag rödhårig igen :) Känns underbart!

Friends are everything, don't lose them just because you are stupied



Vänner är något som man behöver för att överleva. Kan ni tänka er att gå igenom livet utan att ha en enda vän? Någon att berätta saker för, någon som alltid finns där för en i våt och torrt? En sann vän är en vän som man kan säga allting till, som man bli arg på och säga sanningar som kan krossa hjärtan. Att man kan säga vad man verkligen tycker, även om vännen kan bli hur arg som helst, så bryter man ändå inte upp för man accepterar att man har olika åsikter. Någon som inte vänder ryggen åt en bara för att man inte tycker samma sak. Jag är tacksam för att jag har såna vänner, det är inte många som har och man ska verkligen ta till vara på det!

Började vid 7 idag, och är hur trött som helst just nu. Var över hos A ett litet tag nu på kvällen i några timmar, men det slutade med att vi båda två nästan somnade i soffan av trötthet... Men vi har pratat lite om att kanske åka ner till Miami under thanksgiving, men jag vet inte. Det är ju en del av upplevelsen här borta att få uppleva det också, men samtidigt skulle det vara så skönt att få komma bort lite.

Måste börja tänka på halloween nu också, vad tusan ska man klä ut sig till? Behöver förslag, förslag i mängder! Help please!

Färgning på gång, och vi är laddade!



Nu står jag här och lyssnar på en låt som inte är intresserade av att vilka vilken, och är nervös att S ska färga håret på mig så det blir åt fanders. men om jag är nervös kan ni gissa vad hon är som ska göra det. Men hon har tur, hon åker ju tillbaka till Sverige om någon dag och behöver inte oroa sig för min hämnd ;) ! Nä, men jag litar fullt ut på henne nu, så vi får se hur det blir! Kan inte bli annat än en katastrof och då finns det alltid affärer med flera färger, så det går att fixa... Eller?

Nu har vi även bokat två resor! En nu i oktober till Washington för att träffa E och E, och en senare i mars när vi har springbreak, då bär flyget av till Florida, stränder och värme med familjen! Ni anar inte hur skönt det ska bli, det är som L säger, vi lämnar vintern bakom oss och tar nya tag inför sommaren! Nä nu ska jag sätta på mig någe mer passande för en färgning... Önska mig lycka till ;)

Just det, just det, måste ju berätta hur otroligt duktiga jag och S var imorse, istället för att sova 2 timmar extra, så gick vi upp och tog en timmes spinnings pass! Är inte det hur duktigt som helst! När vi skulle gå ner för alla trapporna till omklädningsrummet, så vek sig benen under en verkligen! Man hade spagettiben, promise you that! Man kände att efter 30 minuter var man så slut att man ville tacka för sig och gå, men vi gjorde det inte! Det var en tjej som bara gick och inte kom tillbaka, men vi höll ut, enda till slutet! Så som det ska vara!

Helgen=shopping och jag har ett annat lyster!



Glömde ju att skriva i inlägget om A födelsedag, att jag fick höra att jag såg ut att komma från Norge! Jag menar Norge av alla ställen, hur ser de ut liskom? De sa: You don't look like a swedish girl, more like someone from Norway... Hur ska man ta det, de har väl ingen särskild look? Jag vet ju att vi svenskar förknippas med blont hår och blåa ögon, vet att jag inte kan säga emot det, men ändå!

Helgen har handlat om shopping med S :) En blå jacka (skit söt), tröja, underkläder, krämer från body shop, moonboots (som har blivit mina favoritskor för tillfället), träningsbyxor (tajta svarta som man springer i) och lite annat. Får se om jag lägger upp bilder på det eller inte! Mina bästa köp här borta i Chicago är definitivt jackan, moonbootsen och mina träningsbyxor. Det är det man går runt i liksom! Kan det bli bättre? Det är som ni ser på bilden ovan, det är från D balett idag, träningsbyxorna på, samt skorna, sen tröjan man köpte. Det är det. Man behöver inte bry sig mera. Underbart!

Natten till söndagen sov jag 2 timmar, men det syntes tydligen inte på mig, utan både L och S sa att jag såg helt annorlundare ut. Jag lyste upp liskom och jag lovar att det kändes så också. Allt som har fått mig att må sämre än sämst, har försvunnit och jag har börjat min vandring uppåt igen. Jag kände mig lättare, gladare och som om ingenting kunde förstöra det. Det är en känsla som jag inte haft på väldigt länge, så vad gör det om man somnade runt halv 7 för att kunna ta tåget 3 timmar senare för en dags shopping? Jag behöver inte bry mig mera om saker som jag vet bara kommer att såra en djupare. Ni kan inte förstå känsla, o ett prat i 5 timmar kan göra nytta...


Finn fyra olikheter

 

It is A birthday today and that we celebrate with everything

 

    
Happy birthday to A!

Idag är dagen då A fyller 22 år och det firade vi med margaritas, fiesta (hur man nu stavar det...) dans, mat i mängder, stark mat då, presenter och allt i mexicanskt tema. A kommer ju därifrån och hennes familj och grannar ville skapa en känsla från hemmet. Tårtan var underbar, som ni kan se, och eftersom det stod Happy birhtday A, så ville A förstårs ha sitt namn som sin tårtbit. Så det blev så att vi skar ut den biten och tårtan efter det... Inte så snygg kanske! Jag har känt denna underbara tjej i sex veckor nu, och det kände så bra och skumt när hon verkligen tackade mig för att jag kom. Man kände att hon ville verkligen ha en där, och trots denna korta tid, så har vi kommit varandra nära, och ni anar inte känslan. Hon bryr sig, och när man inte svarar i telefonen, så skickar hon ett sms Are you ok?

Det känns så underbart skönt att allt har börjat ordna upp sig nu för en, att man äntligen har kunnat slå sig till ro. Jag säger inte att det helt plötsligt har blivit lätt för det har det verkligen inte, men allt har börjat falla på plats känns det som. Vänner har man funnit, familjen är som min egen (nästan), ska börja ta tag i träning nu och allt flyter på. Imorgon är det shopping eftersom det inte blev någe förra veckan, sen får vi se om man tar tåget ner till downtown för att träffa tjejerna när jag har slutat vid 11 och aa. Vi får se vad som händer helt enkelt. Vi ska tydligen sätta upp halloween dekorationerna imorrn också, och det ni är inget som vi har i sverige, inte ens i närheten! Spännande, men skit läskigt me alla äckliga saker de här... :/