Time to go

Skoldag, och eftersom det är tisdag är det fysik som gäller på eftermiddagen. Så laddade upp för en lång, tråkig lektion som dessutom skulle innehålla en labb... Men vad hände, jo P överraskar oss genom att säga "hör ni, jag har ett förslag, vi går och köper glass istället". Så det blev bara att packa ihop alla böcker, papper, ställa in stolarna, och jag vet, är sämst på att göra det :P och bege oss till affären.
Det underbara vädret gjorde också att vi satte oss utanför skolan på gräsmattan och försökte på alla som satt inne på lektion att se oss genom fönstrena med våra glassar och bli avundsjuka... Vet inte om det funkade eller inte :)

Imorgon är det mösspåtagning, och det skulle vara så typiskt mig att glömma mössan hemma imorrn! Kan verkligen se det framför mig faktiskt, som tur är kommer J och R vara här, så någon av dem kan nog påminna mig. Senare på kvällen blir det tk som gäller, och ala säger att vi ska ha så kul som det bara kommer att gå! Sen har vi ju S och F som tydligen har planerat massor :P jaja, vi får väl se hur det blir med kvällen :)


Där det finns hjärterum finns det stjärtrum ;)

Har ju totalt, fullständigt glömt bort att tala om våran resa med klassen på pendeltåget igår på väg hem från polismuseumet! Vi tänkte så pass mycket att det är klart vi ville sitta tillsammans, så på två sådana lite längre säten som 6 pers ska få plats på, klämde vi ihop oss! Kan ni slå en gissing på hur många vi fick plats? 10 personer! S satt i ¨på var sitt ben på J och T, brevid dem satt B som hade S och J på var sitt ben, sen på andra sidan satt J (som fick en alldeles egen plats :D ), M och sedan C i knät på J. TRÅNGT med andra ord, men shit va roligt vi hade det. Vi fick många blickar, men vem bryr sig? :) Efter ett tag så började både J och T ben att domna bort efter att ha en "stor" S på sig, så erbjöd honom min plats, dam som man är, och fick slå mig ner i knät på M istället...
J däremot fick äran att ha min väska i knät, och han såg verkligen ut att trivas ;) och som både jag och S sa, du passar i den färgen ;) Nä, men det var verkligen roligt, och vi har bevisat att 10 personer visst får plats om man bara har lite vilja;)

1 ÅRS DAG!

körkortet

Tiden går fort när man har roligt, eller kör mycket det beror på hur man ser det! Men idag är det dagen då jag har haft mitt körkort i 1 ÅR!
Underbart, underbart. Ni som inte har det än, ta tag i det verkligen. Jag vet att det är skit tråkigt att börja läsa i den där teoriboken, ta sig ut i bilen och sätta sig och köra, ibland bråka med den personen som följer med och sådana saker. Men jag säger er, när ni väl har körkortet i handen, så känns det där som ingenting! Ni blir helt plötsligt tacksamma till dem som tvingade er att börja. För med körkort = frihet i största drag, eller aa. Nästan i alla fall.

Man kan ta sig överallt, när som heslt och man är inte bunden till någon. Om det är tråkigt hos någon och vill åka hem tidigare, gör det. Om man har en kompis i en stad längre bort, ta bilen och åk, om du inte bara orkar vara hemma, åk! Körkortet betyder verkligen massor för en, och det märker man. Dock finns det såklart nackdelar... Man har blivit så oerhört lat... :) men det spelar ingen roll, för idag är det dagen som jag har haft mitt rosa kort i plånboken i ett år!
Kommer ihåg dagen då jag fick det. Det känns som att det var igår. Var så otroligt nervös att mitt kopplingsben hoppade sådär, då man bara inte kan stopa det, så trodde jag skulle få motorstopp hela tiden. Men hon som kollade mig var hur snäll som helst, och det gick ju bra som ni har märkt :D

My beautiful dress!

Nationella i Svenska idag, så slutade runt kvart i 1. Skönt det, för när solen skinner vill man ju inte direkt sitta inne i ett prov rum och skriva för glatta livet. Så begav mig ut till Ritorp, tro det eller ej, för att hälsa på M lite. Så duktig så är han med barnen, haha. Nä, men det var skoj faktiskt. Dels tycker jag att det var lite väl mycket taskigheter mot mig.. :P Dock lyckades jag få över barnen på min sida, så till slut sprang alla runt och jagade M med massa konstiga pinnar med massa jord på. Rätt kul faktiskt, skrattade hur mycket som helst :) Det var inte alls jag som började ;)

Senare bar det av ner till stan för att kolla om sybutiken hade mitt mönster till min studentklänning. Och gissa vad? De hade det, fick den allra sista! Har man tur eller inte. Han i kassan var super snäll, och när han skulle säga en sak blev det lite fel...
J: Tror du den här passar som studentklänning då?
H: Ja, den är ju lite speciell...
Bra sagt liksom, visst förstod jag vad han menade, men han drog snabbt till.
H: Asså, jag menade att du kommer ju vara ensam om den :)

Så nu är det bara att sätta igång och sy, hoppades verkligen att det blir bra. Mina sykunskaper är ju inte direkt de bästa, eller i och för sig vet jag inte det då jag hållt mig borta från det. Vem vet, kanske har en dold talang där alltså :) Nä, men tror att jag ska låta M ta hand om det där, hon är duktig på sånt.

Pretty Women, walking down the street...

Sitter och tittar på Pretty Women, hur många gånger man än har sett den, så är den alltid lika bra :) Man sitter och väntar speciellet på den där scenen när hon ska shoppa en massa kläder , kommer in i butiken och säger "Big misstake..BIG."

Ännu en skolvecka tar sin början imorgon, och det är bara att ta nya tag igen. Det är samma rutin varje dag, gå upp, åka till skolan, komma hem och iväg igen antingen till träning eller jobb. Det är så man lever för tillfället, och nu är det bara 2 månader kvar. Det känns både skönt och konstigt. Samtidigt som man inte längtar till något annat än just den dagen då mössan är på, sången dånar över staden när man kör förbi på flaket, men hur ska man egentligen bara kunna släppa allt? Vännerna och gemenskapen man har haft under tre, visserligen väldigt långa år, men ändå. Det har varit ens liv, och nu ska man bara släppa det? Hur går det egentligen? Alla har sina drömmar och mål om vad man ska göra. Vad har ni för mål för livet?

Pain, pain, pain

Har varit iväg på handbollsträningen ikväll och det är lika roligt som vanligt. Det enda problemet är bara att mina fingertoppar är helt jäkla döda nu! Det är på grund av klistret man använder för att man ska kunna ta bollar bättre. Eftersom jag fortfarande inte får springa något, så har jag stått och bara kastat, vilket då har lett till att huden på fingertopparna rycks loss efter ett tags kastande.... ONT, med storta bokstäver gör det!

Blir nog att man går runt me plåster på fingrarna imorgon, är helt säker på att J kommer att mobba mig för det.... Men det får jag ta!

jag och janine

Sagor som påverkar!

Guess what!
Jag kunde hålla mitt tal inom tidsramen! Jag lyckades. Man skulle ju prata i 4-6 minuter, och man fick varken vara över eller under för då var det kört. Gissa vad jag fick?! 5,46 minuter, så hade 14 sekunder till godo!
Tji, fick ni som inte trodde på att jag skulle klara det ;)
Sedan är det ju det här med om det gick som det skulle, jag vet inte riktigt. Tycker alltid det känns värre än vad de egentligen kan vara. Det känns alltid som att man stakar sig, glömmer bort vad man ska säga och sådana saker, men de som satt och lyssnade sa att det inte hörde något sånt och att det lät bra! Tack och lov, i och för sig har ju K sagt att muntliga framträdanden är min styrka, så vi får väl hoppas på det :)

Ska avsluta som jag gjorde på mitt tal:

"Det är ju i sagorna som man säger att man ska kyssa en groda för att finna sin prins, men idag känns det mer som att man kysser en prins som förvandlas till en groda."

MIN NAMNSDAG!

Den 16 april, firas två namn; det ena är Patrik och det andra är faktiskt Patricia!

Så damar och herrar, idag är det min namnsdag! Har faktiskt fått några grattis på namnsdagen- sms. Till viss del kan jag inte förstå varför man säger grattis. Det är ju inte direkt så att jag själv har valt mitt namn, och man firar ju egentligen ingenting. men kan det vara så at man firar att man är någon, eller låter det helt knäppt?
Men äsch, vem bryr sig, jag tycker om de små smsen jag fick :) Det gjorde dagen så mycket bättre! :)

Håller på och skriver mitt tal inför imorgon. Det ska vara i fem minuter. Hur ska jag kunna hålla mig inom det? Ni som känner mig vet att jag kan prata, och när jag väl har börjat har jag väldigt svårt för att sluta... Ibland är det en bra egenskap, ibland inte, som i det här fallet när det bara gäller i fem miniuter.. men vadå, får väl komma på någon lösning till detta problem.. hmm... några idéer??

Skonarkoman

   

Vad är det jag och A har gemensamt? Jo, vi älskar skor båda två! J säger att jag är en skonarkoman, vet inte riktigt om jag kan hålla med om det, eller jo det kan jag nog göra...

Idag far jag iväg med J och A till Skopunkten, och vet ni vad, det var att komma in i himmelriket! Skor överallt, om man tittade åt höger, vänster, rakt fram... Röda, blå, höga, pums, tygskor, you name it! Många går bara runt i affären i fem minuter och tänker "jaja, skor, gud va roligt..." Vi tillbringade 1 timme där inne, med två varukorgar gick vi runt i hela affären, från ena sidan till den andra, testade och om de kändes bra la vi ner dem i korgen. Det slutade med att våra två korgar var proppfulla när vi var klara. Nu var det bara ett problem kvar, man får välja tre par var... Svårt och tufft val väntade oss!

Vi började med A och hennes 7 par skor som hon skulle dra ner till 3... Oj oj säger jag bara. Det var lätt med att plocka bort de flesta, men problem blev det med de sista två paren, där hon skulle välja bort ett... J hade det en aningen lättare och hon kom snabbt fram till 3 skor hon gillade. Jag däremot hade väl inte så svårt att komma på vilka jag vill ha nu, som jag sa till de andra "Vi kommer ju tillbaka!" Till slut kommer jag iväg med ett par svarta och ett par bruna pumps och ett par blåa tygskor. Det enda problemet med mina val var bara att innan hade jag sagt att jag bara skulle leta efter ett par vita...
J drog till med det här med att jag skulle vara en skonarkoman, när hon fick höra att jag nått 30 sträcket nu i skoväg... Vadå, kan inte hjälpa det ;)


Fredagkväll

Finns det någonting bättre att bara få mysa ner sig soffan med filt, massor med god mat, godis och lite dricka?! Underbar känsla att sätta på sig sina fulaste mjukisbyxor och tjocktröja och att bara få lägga sig ner och känna att kroppen får vila lite. Visst kan jag medge att det är kul att gå ut med vännerna, dansa hela natten och bara svänga loss lite, men en fredagkväll hemma är inte helt fel det heller, vad än alla säger. Om ni inte har testat det på länge, gör det. Underbart säger jag bara! Vet inte varför jag är så trött, det bara är så. Ska verkligen första sova ut imorgon, men vet inte riktigt hur det kommer att gå.

Vackstanäs studentskiva i onsdags, och jag vet inte riktigt vad man ska säga om den. Man hade hört en massa om att det skulle bli årets skiva, att det var utsålt och så vidare. Det som var, var bara att musiken var kass, i början fick man gå och be honom att skruva upp volymen för man hörde ingenting, och sen blev det bara lugna låtar... Det som i alla fall var hur kul som helst var sällskapet jag var med! J, I, S och L, S stack efter ett tag, men vi andra hade hur roligt som helst. Dansade tills man hade ont i fötterna och stället stängde. Då blev det taxi hem till P och sova där.
Ska bara säga att taxichaufförer är tusan skumma alltså. Han jag fick åka med, körde 90 km/h genom stan, frågade hur mycket jag ville betala och sådana saker. Inte heller kunde han språket riktigt bra, men det stoppade inte honom att prata oavbrutet, så fick chansa vad jag skulle svara på :) haha.


Hiss och diss i det här vädret

Ska jag vara ärlig så chans det verkligen inte som att jag varit borta i 2 veckor, är så otroligt trött igen, precis som jag var innan vi åkte.

Det som verkligen skulle pigga upp mig just nu är:
Sol, bad och värme!
En magnum vit glass.sista
Att mitt knä är great igen, så jag kan träna.
Någon att sitta bredvid.
Sol, bad och värme.
Varm choklad.

DissarLista- Det som inte piggar upp min tråkiga vardag just nu.
Snön som vräcker ner!
Mörkret
Att sitta ensam i vardagsrummet
Att vi inte har något mumsigt att äta hemma.
Dig i mina tankar

5 april blev årets datum för bad!

Igår fick jag höra en hel del om vad folk tyckte att jag, J och A var. Galningar, knäppisar aa, allt sånt där. Men vad ska man göra, inte tog vi det till oss utan vi gjorde som tänkt oss, och det var att:

TA ÅRETS FÖRSTA DOPP!

Damer och herrar, den 5 april då hände det! Varmt kan man ju inte heller säga att det var, utan när man slängde sig i och sedan stod där på stegen kändes det som att man hade 1000 nålar som stack en i benen. Men vad ska man göra, det är klart man tar utmaningen när någon säger att man inte kommer att göra det. Skulle inte ni göra det?!

M var för feg (eller kanske för smart) för att följa med i, så han stod på bryggan och såg på istället. Ville nästan putta i han, men det kändes lite taskigt.. haha. Men det var ju kul att han hängde med i alla fall, och höll vakt när äckliga gubbar kom och tittade på...



How can I say it?

vi tre<3sistavi alla fyra

Har varit hemma i Sverige nu i x antal dagar, och jag vet inte riktigt hur det känns. Det har varit så underbart skönt att bara vara borta från allt och alla, och man har bara lyckats tänka på sig själv och vad som hände just då, varken framtid eller dåtid spelade någon roll.
Längtar tillbaka hela tiden och till folket man lämnade där borta, sista kvällen var helt underbar, och vi hade hur kul som helst! Tror jag och J lyckades ta runt 370 bilder på två veckor, ganska bra gjort tycker jag allt :) Trots allt tycker man att man inte hann säga hejdå till alla på riktigt. Bussen kändes som att den gick alldeles för fort och man åkte ifrån allt...

Har suttit i ishallen hela dagen, hejat, frysigt och pratat. Skol laget hade matcher och tyvärr gick det inte hela vägen för dem idag, finalen slutade i förlust med 3-2. Killarna kämpade väl, men såklart vad vet jag eftersom jag själv är urusel på att åka skridskor... Kan säga så här istället, de var bättre än vad jag är :)

Nu måste jag kila och laga mat om jag ska vara färdig till träningarna... Innebandyn får jag dock inte vara med på, då jag har rehab att tänka på, men handbollen blir de skotträning så det bara stänker om det!