Hemåt?

Ännu en helg är över och denna söndag innebär hemgång, eller hem och hem vet man ju inte om man kan kalla det.. Många här hemma har reagerat på att man säger "åker hem på söndag".. Men samtidigt måste man väl säga det, för man bor ju där borta nu i några månader.. Eller?

Hann med en snabbis på stan nu imorse också för att fixa det sista, kommer lägga upp bild på allt jag hittat under helgen sen också :)
Nu måste jag packa och sen vidare ut till bilen! Talk to you later <3

Fashion är tydligen min grej...

Just det, igår så var jag uppe hos Tac´s model människorna. Tog med mig E som stöd, och fick veta en hel del om själva yrket. Fick se böckerna, bilderna och han berättade lite om vad han tror jag kommer att göra.
Han ser mig som en fashion. Som kommer att vara model för Filippa K, Gina tricot och så vidare.. Rätt kul eller hur, för det är ju just det som man vill göra! Så längtar nu till april så man få sätta igång =)

Talk to you later <3

Shopping är det paradiset?

Hur skönt kan inte kroppen få kännas när man vet att man snart ska iväg till vårat shoppingcentrum som vi har här? Det blir lite shopping äntligen!
Tjuvstartade lite i torsdags när jag och J åkte ner till stan en snabbis! Det som fick komma med mig hem var en skjorta, en tröja och en blus. Just det, ett diadem också fick det bli =) Undrar vad man kan hitta idag då...

Var ju hos tandläkaren i torsdags också, för jag har något frukstansvärt ont i käkbenet, så tänkte att det kanske är någe fel som de kan fixa.. Det var ingenting med tänderna, utan jag har en inflamation i käkleden! Hur tusan kan man få det liksom? Och det som de rekomenderade för att det ska gå bort var vila, och inte stressa.. Alltså ingen träning eller någon som helst aktivitet innan sängdags.. Skoj det låter eller hur? Tur att man är hemma och bara kan ta det lilla lugna nu ett tag.

Talk to you later <3

Nyårsbilder

Och här kommer nyårets bilder =)
Samma sak gäller här, fler bilder på facan :)


S k ö n  b i l d  p å  A, E  o c h  J,  n ä r  v i  s k a  b ö r j a  l a g a  m a t  t i l l  a l l a


D u k n i n g e n


A l l i h o p,  S k å l !


C h a m p a n g e n  f l ö g  l i t e . . .


I n n e  p å  B a c k s t a g e


U t e  p å  1 2 s l a g e t


G O T T  N Y T T  Å R !


Julbilder =)

Har ju inte lagt upp några bilder från nyår och jul, så tänkte göra det nu när jag ändå är hemma och man har en snabbt internet att använda, haha! Vi börjar med bilderna från julafton, blir inte så många, men fler ligger uppe på min facebook =)


J u l  f r u k o s t  m e d  a l l a  = )


V å r a  p a k e t


E,  J  o c h  j a g  p å  j o b b e t


J u l k l a p p s ö p p n i n g  m e d  a l l a, A, A o c h  j a g


J u l b o r d e t  v i  f i c k  s e n  = )


J a g  o c h  E


J ,  J a g  o c h  E


L i f t a r n a


S l u t a r  m e d  e n  j u l g r a n  i  å r  ; )


En ren mardröm i landet

Men hur var själva hemresan då?
Det var en ren mardröm om ja ska säga det själv! Fruktansvärt jobbig och äckligt att behöva åka hem i bilen igår. Man har fått höra hela dagen att det utvarnades klass 1 varning, att det var snökaos över hela landet och så vidare..

Det var sant.. Det fanns inga spår som man kunde följa på vägarna, utan man sladade och gled över hela vägbanan hela tiden. Man satt på helspänn + att man var riktigt trött efter en hel arbetsdag först. Pratade med både E och E i telefonen för att inte somna, det fick mig att bli alert, så tack tjejer :)

När vi körde på motorvägen från Strängnäs så höll jag på att köra av... En dubbellastbil skulle köra om mig, och man låg redan i 80-85 på en oplogad väg, och han skulle köra om. Ni kan ju tänka er hur fort han körde då.. I vilket fall som helst, så bildas det ju snömoln så fort någon kör framför eller om en. Det är precis vad som hände nu! Man såg ingenting när han körde om, jag var tvungen att sänka farten till 40, och recis när det klarnar upp, ser man att man är hur nära kanten som helst, hinner svänga undan, men en fan va sur jag var!!
Kom hem säkert iaf runt 12 tiden, tack och lov!


Det underbara på morgonen

Nu sitter jag i soffan här hemma i Södertälje. Iofs vart annars, för hur skulle vi kunna få plats med en soffa inne på vårat rum uppe i Stöten ;) haha!
Vet ni vad som var så otroligt underbart som jag gjorde imorse? Att bara kunna ställa sig i uschen! Att inte behöva fråga "Ska du duscha idag?", vara orolig för att varmvattnet kan ta slut när som helst, att man bara har max 6 minuter på sig, att veta att man bara kan stå där och inte stressa ihjäl sig för att hinna klart innan kallvattnet börjar rinna...

Det tråkiga dock är ju det, att nu har man ju vant sig att inte kunna duscha länge, så man blir ju så rastlös efter ett tag :p haha!


Hittade den här bilden när jag kollade igenom lite bilder från mitt år =)


Rullade nästan uppför backen som en bil

Glömde ju att berätta om igår också innan jag skulle kila över till E, då jag och K fick våran geniala idé om att vi var sugna på något gott.. Klockan var då 18.41, då vi känner att lördag är ingen lördag utan en mumsigheter. Jobbiga var bara att vi inte hade något hemma =/
ICA tänker vi då, ser då vad klockan är och tänker att ICA stänger om 20 minuter, vi står i köket, och vi har en backe upp dit.. Hinner vi? K springer in på sitt rum, slänger på sig saker, jag kutar uppför trapporna för att hitta mina saker och vi tar backen på säket 7-8 minuter! Så 18.55 står vi där inne och funderar på vad vi ska ha för något! Tror inte personalen blev så glad på oss, haha!

K  o c h  j a g  p å  m i n  f ö d e l s e d a g

Talk to you later <3

När helgen slår till



Ännu en helg är över och vad hände egentligen?

Fredag så blev det såklart lite utgång, fredagarna och måndagarna är det som gäller här uppe, så det var fullt drag uppe på Backstage när vi kom dit vid kvart i 12. Musiken var på topp, människorna var på topp och allting var bara så bra, haha smart va ;)
Roligast var när J kommer och säger "Patricia du bara måste höra den här låten!"
Då är det Walking in Memphis med Kalle från Idol, säger att M är skit bra på den låten, och J vill då att jag genast ska ringa M och komma över och spela den =) Snäll som han är, kommer han med gitarren och sjöng. Och jag lovar, alla som satt i det rummet just då fick gåshud på armarna. J satt med öppen mun och sa att M hade gjort hans kväll nu!

Lördag blev det jobb, fick sitta uppe i 3stol mellan och shit säger jag bara vad vissa människor är dumma! Helt sjukt! Man sitter där och ser människa efter människa åka förbi, vissa kommer på att de vill gå av försent så det slutar med att de hoppar från liften istället.. 3 tjejer kom upp utan skidor och undrade sen om de var tvungna att gå nerför backen igen.. Men jag var på otroligt gått humör iaf, och det fick även M och E känna på när jag gick i jaktstugan för att hälsa på dom sen. Hade så många roliga historier som hade hänt men de fattade dom inte riktigt.. Tråkmånsar! Kvällen slutade med film hos E, där vi såg Marley and me och sen somnade vi.

Sitter nu här efter en dag på jobbet igen, och ser på film tillsammans med J och fikar lite smått.
Så talk to you later <3
Bilden är från nyår tillsammans med M tjej M som var och hälsade på =)


Storstadstjej vs vad det nu är

Har kommit på en sak, livet här är så annorlunda jämfört mot hemma.. Jag menar, jag har ju alltid varit den här storstadstjejen. Lever 3 mil från Stockholm, levde lika många mil från Chicago när jag var i USA, och helt plötsligt har jag 4 timmars bilfärd från stad med shopping.. Hur är det möjligt att jag har kunnat hålla mig från shopping så länge, haha? Men har kommit på en sak när man går hem från jobbet sent, är att man ser så många fler stjärnor här uppe än hemma. Hur himlen är så olik.. Det är något som man märkt..

Men kollade runt lite på HMs hemsida idag och hittade några skojiga saker, så nu längtar jag till shopping ännu mera. Hittade även några bikinisar, så längtar efter sommaren ännu mera nu :) haha!


B i l d  f r å n  n y å r  v i d  1 2  s l a g e t


Pratat me mina samveten i USA

Nu har jag suttit inne på rummet och pratat med N och C som är i USA fortfarande! C ska åka hem nu om 8 dagar och N har bara 2 veckor kvar. Kan ni förstå att kom hem för exakt 5 månader sedan! Det är sjukt otroligt hur tiden går fort och man tänker på hur mkt man har gjort sen dess =)

Jag saknar dom så mkt, och de säger att de kommer och hälsar på nu i sommar, skulle vara så otroligt kul :)
Nu är det mat som gäller, talk to you later <3

När man fyller 21 ser det ut så här =)

Har ju glömt att lägga upp bilder från när jag fyllde år, så tänkte göra det nu =)


F i n a  t å r t o r  s o m  j a g  o  K  b a k a d e

J a g

N å g r a  v i d  b o r d e t

T  o c h  M

J a g  f i c k  p a k e t  a v  m i n a  s ö t a  r e s t a u r a n g a r e  = )

T i p i



M


Avslutar med en bild på mig, J och L =)

Har kommit fram till en sak

Perfekt kväll för kvällsåkningen igår, så jag och K drog ut i backen och bara körde. Hur skönt som helst! Jag har tänkt på det, förut tyckte jag inte alls om att åka, att vara ute i backarna, och om det kom upp i skolan för en dag så försökte jag alltid att hitta en utväg för det, och oftast blev det knät som blev orsaken. Men tänkte på det igår när jag stod i liften, jag älskar det här!

Jag älskar att få åka i backarna, att få känna vinden i ansiktet (okej man får köldskador också säkert..) att få känna att man gör en perfekt runda, att känna farten som man kommer upp i. Älskar det och jag fattar inte hur jag inte har insett det förut. Nu önskar jag bara att jag blir ännu bättre och utvecklas så jag kan njuta av det ännu mera.
Vill att alla ska kunna få chansen att få uppleva det här!

Talk to you later <3

Ibland är det skönt när 3 blir 6

K drog ut mig på en kvällspromenad igår och från början var det bara 3 km spåret men det slutade med att det blev 6 km istället. Jag behövde det och det gjorde hon med. Nyttiga och duktiga men också det att man fick prata av sig lite. Man gör inte det så ofta här uppe, det är alltid någonting annat som kommer ivägen, så det var skönt att få på sig löparskorna och ut i spåret =)

Ännu en arbetsdag är över och idag var det inte alls så kallt som det brukade =) bara -5 grader, så jag tror att vi är på väg uppåt igen ;) eller vad tror ni?

E kom förbi en stund och mobbades för att han fick vara ledig efter lunch och fick komma ut i backarna. Försökte få honom att byta, men han ville inte lyssna på det örat.. Konstigt tycker jag..
Maten är i magen nu, musiken är på, och jag känner nästan för att göra lite styrka.. Det har blivit alldeles för mkt mumsigheter på sistonde för att slå bort den tanken..

Bilden är från min födelsedag, inte snygg någonstans, men den får duga för nu..

Så talk to you later <3

Bästa utsikten, önskar ni var här och fick se den

Kvällsåk ikväll, var beredd att åka då, så har inte riktigt begett mig ut i backarna än. Men nu har det blivit så att ingen annan ska åka. Nya planer har gjorts upp, men vad gör det?
Jag ska ut iaf, det ska bli kul. Har inte åkt kvällsåk på evigheter, men ikväll ska det ske. E och A ska till Sälen byn för att handla, J vill inte riskera sin arm (vilket är förståeligt) E är me sin pappa, K är i lindvallen o är bakis, o de andra jobbar tror jag att det var.

Men kvällsåk blir det, ska bara fixa lite till o sen bär det av till backen =D
Det ser så otroligt häftigt ut nu när man kollar ut genom fönstret för granarna är helt vita, himlen är vit av dimma och det enda man ser är kontrasterna mellan dom två olika sakerna! Hur fint som helst och det är rena himmelriket här upp nu och se ut :)
Önskar ni också kunde se det! <3


Har tyvärr ingen bra bild på det jag menar nu, men här har ni en från när jag jobbade uppe på toppen i måndags =)


När dagen är fri

Var ledig igår och hur skönt var inte det på en skala!
Fick sova vidare när andra var tvungna att gå upp och kila iväg till 9! Sjukt skönt att bara få vända sig om och somna om några timmar och sen vakna upp och tänka att man har hela dagen framför sig =)

Hittade en lapp hemma om en önskan om att städa upp lite, så sagt och gjort, fint rum =) Sen vara upp till backen och åka utför! Ingen i backarna då det är bytesdag, snön ligger perfekt i backarna, jag fixade så jag fick mina binningar utbyta till de nya, så det bara for ner. Första åket gick kasst, andra bättre men sista gick grymt =)

Sen är det ju det här med att man är ledig, man går från ställe till ställe och hälsar på dom som har oturen att jobba. M och T hade typ ingenting att göra i jaktstugan, E var ensam i våffel, J satt och lyssnade på musik.

Talk to you later <3


Uppringd av Tac's models

Har ju totalt glömt bort att berätta om vem som ringde mig i lördags och gav mig en bra födelsedagspresent =)

Tac´s models ringde och sa att de tycker om mina bilder som jag tog i USA, att han hade skickat ner bilderna till någon fotograf i GBG som tyckte precis likadant, och att de var överens om att de vill ha me mig! Hur kul är inte det på en skala?!
Så nu var jag bara tvungen att försöka få tag på Earl som tog bilderna i usa, för att få rätten för dom att visa upp. Sagt och gjort, han tyckte det var skit kul för mig och gav mig det genast :) Hur kul är det inte!! Blev grymt glad iaf!



Här är en av bilderna som E skickade mig igår. Vad sägs :)


Idag är det min dag och ingen annans =)

Kan ni tänka er! Jag, Patricia, fyller nu 21 år! Är det åldersnoja som man börjar känna av eller är det bara gott humör?
Jag är på ovanligt gott humör nu på jobbet, och jag har fått  otaliga grattis sms =) Kan det bli bättre just nu? Är så otroligt glad att få fira min dag här uppe, det ska bli grymt kul och ikväll ska det firas ordentligt tydligen om man ska lyssna på E =)
Nu måste jag kila iväg och vara lite duktig igen men skriver snart igen =)
Tack för alla grattis som ni ger mig <3 ni är bäst!

Om bara någon timme..

Nu är det bara 1 timme kvar tills jag fyller 21!!

21.. Det var inte igår som man föddes alltså, shit! 21, är det då de gråa hårstråna ska komma fram, rynkorna som ska börja synas lite tidigare? Vi får väl se imorgon när jag vaknar!

Sov gott sötisar <3

När man bara träffar folk i liften

Roligaste grejen hände igår när jag står på skidtorget och jobbar!
Två tjejer kommer fram och ska åka i liften, och medans de väntar på den så vänder sig den äldsta till mig och säger:

"Jag har haft dig som ledare på idrottsskolan hemma"

Borta som jag är så frågar jag: "Vadå hemma i Södertälje?"
Får då svaret "ja"...

Jag menar hur stor är chansen att hon av alla kommer hit och ställer sig just i den liften som jag just bemannar i denna stund.. Det tråkiga är dock att jag inte kan komma på vem det är, för hon hade googles på sig, hjälm, och halsduk enda upp till googleserna.. =(
Såg henne även idag i liften men vågade inte fråga...

Nu är det mat som gäller!
Talk to you later <3

Kvällsåk eller inte kvällsåk

Ligger här hemma i sängen nu efter ett arbetspass, och funderar på om man ska orka sig upp igen för backen och åka kvällsåket =) men det blir nog inte så om jag ska vara ärlig.

J tog precis fram lite godis så ska nog sitta o äta lite av det, o te skulle vara rätt gott också =)


Talk to you later <3


När kylan ligger på...

... -26 grader!

Är det taget ur "men in trees"? Min nyårs outfit



Har ju glömt att lägga upp en bild på min outift på hur jag såg ut på nyår =) så här kommer det!
Kommer ni ihåg den där serien som gick förut, "Men in trees"?
Kände mig precis som hon huvudrollen! Finklädd från toppen, men så kommer stövlarna som värme =) Love it! Vad tycker ni om det?


Vi klarade scoter körkortet!

Ligger i sängen och lägger upp bilder från mina första 4 veckor härifrån =)
Det är en hel del ska jag säga er, men jag ska göra det. Men kanske inte alla idag dock för känner att ögonlocken börjar hänga tungt nu =)



Vet ni, vet ni! Jag har scoter körkort nu också :D hade provet ikväll halv 7, så det var 26 frågor, man fick ha 5 fel.. Jag fick 2 fel totalt, och det betyder GODKÄND :D!
Men shit va svårt det var, för mkt av allt var saker som de inte ens gått i genom eller fanns i häftet som vi hade fått.. Så chansade på rätt många, men tydligen gick det bra iaf!
J klarade det också, vi är ju så bra!


Bara varit på toa...

Helt trött som en pannkaka efter långa dagar på jobbet. Igår hade jag även kvällsåket så bara det blev 11 timmar i kyla, idag har det varit -27 grader, så det har varit riktigt kallt och förjävligt..
Man har 5 lager tröjor på sig, 2 par byxor, dubbla vantar, överdragsbyxor och jacka, mössa och dubbla strumpor, borde man frysa då? =p haha, tydligen!

Nu ligger jag i sängen med min värmefilt och pluggar teori till scoter körkortet som vi ska ta inom kort. Tänker inte säga när för då kommer jag känna press, haha! =) Så ni får önska mig lycka till varje dag nu tills jag säger annat =)
Mitt huvud snurrar så mkt av trötthet så skulle helst av allt bara vilja släcka lampan och sova, men icke sa nicke det funkar inte så. Men snart så =)

Roligast idag var iaf när jag och B sitter i stugan och värmer oss, och kommenterar då att E har inte kommit tillbaka än från sin runda och säger då att hon har säkert tappat bort sig själv, haha.
Att vi får ropa på radion

"E har försvunnit mellan vargknapp och 3 stol dal" (haha det roliga är att det är inte mera än 100 m mellan). haha, fan va kul det var! För det skulle vara så typiskt henne. Sen till slut så kommer hon in iaf och skrattar skit mkt! Frågar då vad som har hänt, och hon svarar då att hon varit på toa...

Ingenting fel med det liksom, men det var bara det att hon hade gått in på jaktstugan och inte fått upp sina byxor för hennes arm hade domnat bort, så hon går ut igen från toan, fram till T som står bakom disken och ber honom knäppa upp byxorna! HAHAH!

När man är dum som inte vänder

Ledig idag igen, så det blev backen som gällde =)
Jag tycker faktiskt att det är rätt skönt att få åka ensam, man kan köra sitt eget race lite, slippa stressa och tänka på att hinna ner så snabbt som möjligt. Så stack upp till backen och körde på, har faktiskt blivit riktigt duktig nu =) känns hur bra som helst verkligen, och jag fick en sån grym känsla.
Ni vet när man känner att det går riktigt bra, och så kändes det nu är jag gjorde en sväng och man bara kände att det satt som en smäck! Så ska det vara!

Sen skickar E ett mess och frågar om jag åker ensam och om jag inte vill åka med honom och E istället. Så tackade ja till det och det blev Mormors störtlopp! E berömde mig och sa att det syns att jag blivit bättre, tack för det säger man bara =)
Sen bestämde vi oss för att kila upp en gång till, klockan är då 14.48, så jag och E tar liften ännu en gång, går skit bra fram till hälften av backen. Långliften heter långliften av en anledning.. Den är 1.8 km lång, och vi faller ungefär halvvägs...

Kommer då på den "smarta" idéen om att vadå vi kan väl gå upp istället? Så långt kan det väl inte vara? hahah så sagt och gjort med snowboardsskor, snowboards och lager med kläder så börjde vi gå... Ingenting som jag kommer att göra om, shit alltså! Var hur trött som helst efter halva vägen, och tyckte att det här var den sämsta idéen någonsin! Men nu hade vi ju kommit halvvägs, så kunde ju inte ge upp nu..
E kom med kommentaren om att han inte tyckte om mig särskilt mycket nu, och tykte att vadå vi kan väl klättra upp i liften och sen ta en av ankarliftarna som kommer.. Fungerade inte, och jag kunde inte sluta skratta!

När vi väl kom upp till toppen så slänger vi oss ner och bara ligger där. Kramp i benen, halsen är kass, och man har svarta fläkar framför ögonen! Och så var det bara att ta sig ner!
Allt som allt så tog det 40 minuter för oss! hahah, dagens grej!

När man tappar nån i liften

Roligast var det på backstage också som hände..
Idag var jag uppe i backen och åkte lite själv innan F kom och gjorde mig sällskap, så jag ska åka upp i ankarliften tillsammans med en av skidlärarna, K.
Det är bara det att ge ankarliften är svårt ill två snowboardåkare, och det hjälpte inte E någonting genom att vi ställde oss rätt långt isär dessutom, så det hela slutar med att K inte får sin sida av bygeln, och att jag åker upp själv...

Så inne på backstage så kommer han fram till mig, och säger det:
"Det är ju du som åkte upp utan mig i liften!"

Haha så jäkla kul, han säger att han hade blivit skit ledsen och sen tjatade om det hela kvällen om att jag får väl göra om det sen nästa gång han hade lektion och jag var ledig. Hahah, kul var det iaf för jag hade lite dåligt samvete precis när jag åkte upp om jag skulle hoppa av eller inte, men så kände jag att varför ska jag göra det :p haha!

Nä nu ska jag stänga av förhäxad och sova lite =)
Sov gott älsklingar <3

Glass med chips

Det blev backstage till slut, och oj oj vilket drag det var. Musiken var på topp, mina underbara skor satt som en smäk så hade inte ont på hela kvällen =)
Humöret kom tillbaka efter E och K peppat igång mig igen med deras små visor! Tack tjejer <3

Klockan är nu 03.08 och jag kom precis upp till rummet efter att ha kommit hem och satt mig i köket tillsammans med K och J för att käka glass, maränger, chokladsås och chips! Ska säga er att glass och salta chips var en hit faktiskt!

Kameran glömdes hemma tyvärr så inga bilder från denna kväll..


E, J och jag på julafton efter jobbet =)


Nytt år och nya tag

GOTT NYTT ÅR FÖRRESTEN ALLIHOP <3
- Nytt år och nya tag eller hur säger vi?


förlåt

Jag vet, jag har haft en urusel bloggningsperiod här.. Men sist fick jag höra att jag inte skriver om några roliga saker och att jag inte verkar trivas här uppe.. Det fick en att tappa orken att skriva lite, men jag får ta tag i det igen helt enkelt.
Det är bara det att när man har kul här uppe så är det full gång hela tiden och man hinner inte sätta sig ner och skriva om sakerna, utan det är att man går direkt från jobbet, till rummet gör sig färdig o sen är det alltid något man gör. Utan det är när man sitter hemma, inte är på fullt bra humör som man sätter sig framför datorn och skriver. Må så va, men samtidigt så tycker inte jag att det bara har varit så? Blev rätt chockad när jag fick höra det =(

Har en hel del bilder från jul och nyår också som jag ska lägga upp så fort jag hinner =) Så ni får se hur det var här uppe!

Ikväll har det varit bastu, och sen senare blir det nog backstage me tjejerna, men är inte så pepp längre tyvärr =(
Talk to you later <3