Dancing in the night

Springer runt i huset just nu och sjunger med till Ana Johnssons "6 feet under"  och fixar iordning mig för kvällens bravader. Klänningar, shorts, linnen you name it har legat på golvet inne i vardagsrummet och inne i mitt rum för att jag ska kunna bestämma mig vad jag ska använda för att ha på mig från min garderob. Till slut blev det en av klänningarna och valet känns super. Ska snart ta bussen ner till stationen för att möta upp dem andra för att ta tåget upp till Stockholm. Vet inte var vi ska, men det löser sig alltid. Det brukar det göra.

Sen idag är det ju statsloppet i Trosa som många ville ha med mig på, men hade redan lovat bort mig, men tror att ni kommer få en super kväll ändå. Fast det skulle inte heller vara fel att få sätta sig i soffan med mjukisbyxor, en stor tröja med te i handen och en bra film + en underbar vän att se den med. En sån kväll skulle man inte heller tacka nej till direkt.

Ska bli spännande att se hur jag själv ska klara mig bland Stockholms kollektiv trafik... Mitt lokalsinne är till och från och det kan hända att jag tappar bort mig ibland, men inte det här gången, det känner jag på mig =) håll tummarna för säkerhets skull...

Lucky you

Känns som att det är fredag idag och att helgen äntligen har kommit efter en jobbig vecka. Trots allt har jag haft en bra grupp, och imorgon väntar fotbollsturnering och vattenkring. E, vi har många att ta igen på...
Nu sitter jag och tittar på Sunes sommar med A, M, M och J. Det är det bästa filmen, så otroligt klockren!

- What do you call this?
- We call them neger... No we don't, we call them.. wienerbread.

Det var så länge sedan jag tittade på Sunes sommar att man inte riktigt kommer ihåg allting, men det är lätt att minnas när A ligger på golvet och säger: Det är här är bra, eller just det nu kommer... Eller så skrattar hon bara :)

- Var två meter innan, men sen fick jag normallängd då jag fick en hiss i huvudet.

Come across

Vaknade till att regnet smattrade mot rutan och det höll i sig hela dagen! Inte en enda gång under hela dagen slutade det att regna så solen kunde titta fram. Med blöta ungar och lika blöt jag själv var det dags att åka ut till Tunanäs för att spendera dagen där... Blev bara deppigare och deppigare och ingenting blev roligt till slut. F och de andra barnen hittade min mobil och började spela in en massa filmer på bussen, det däremot blev riktigt roligt att se sen när man låg hemma på sängen och var helt utmattad.

Under hela midsommarkvällen när man satt i klänning fick jag inte ett enda myggbett, men när jag var ute igår och sprang i tveta då fick jag minsann... Hur kan det gå ihop?

Kul att vi har bestämt på fredag och roligt att E följer med också. Tror det kommer bli en riktigt rolig kväll och till helgen åker man möjligtvis till Sala, P nya sommarställe som han håller på och fixar iordning, skulle vara kul och se hur långt han har kommit nu.

Jag och becca
En bild på mig och B på skolavslutningskvällen hemma hos C.

Different sides of the problem

- Vi är som Mars och Venus.
- Kan inte hålla med dem om det, för båda två är planeter och har därför någonting gemensamt. Det är snarare som Mars och en tallrik soppa.
- Men borde det inte vara som Venus och en tallrik soppa, eftersom Mars är killen.
- Killar är förjävliga.
- Dem dumma sopptallrikarna...

Satt och tittade på Gilmore Girls när denna sköna kommentar kom upp i rutan, och den träffade så rätt. Killar och tjejer är som natt och dag, hur mycket vi än har gemensamt. Så är det och kommer alltid att vara.

Blev dränkt idag på jobbet, eller dränkt är nog att ta i, men jag blev blöt kan man lugnt säga. Inte en torr plats kunde man finna på mig. Det började med att mina tjejer, kanske lite med min hjälp, hällde vatten över Tobbe*2 så får väl skylla mig själv sen när deras killar kommer springandes med sina flaskor i högsta hugg och häller allting över mig. Ett tag trodde jag att jag var säker då jag sprang in i huser där de inte får vara, när jag trodde de hade gett upp gick jag ut kanske två steg och vad hände näst, jo såklart hade en av killarna gömt sig bakom dörren och kom upp smygandes bakom mig... Sen var jakten igång igen... Som tur var hade man med sig en extra tröja.

Åkte ut till Tveta och sprang med J ikväll, skönt att röra lite på sig igen men nu väntar fysen som hör till varianten vi gjorde.. Jobbigt värre.


Silence

Ännu en måndag och enligt mig gick helgen alldeles för snabbt... Tillbaka på jobbet och det kändes som att vi aldrig hade lämnat stället. Tack och lov fick jag tjejer den här gången och det underlättar mycket. De tycker om att sitta och rita, sjunga, dansa + alla andra sporter. Dem är såna som klarar sig själva men ändå vill att man ska vara med. Deras nyfikenhet och glädje var det man behövde och det är alltid lika roligt när ungarna från förra året kommer och hoppar upp i famnen på en. Det visar att man gjorde något bra och inte bara var den där tjuriga tanten som stoppade all det roliga. Sorry E för att du fick frågan hela tiden var jag var, ska springa runt och gömma mig nästa gång :)
Barnen gick sedan runt hela Gröndal och frågade killarna om de var min pojvkän eller inte. Om de fick ett nej gick de vidare...

Får se vad dagen för en imorgon.

A new day come

Igår var det midsommar, det betyder ju sill, midsommarstång, jordgubbar med glass och trevligt sällskap. Firade dagen i ära ute i Nykvarn med vänner och familjen. Och det visade sig bli mycket trevligt. Det blev även lite tävlingar och mitt lag kom tvåa. Inte så illa faktiskt. Våran gren blev att kasta pil och få ett visst antal poäng. Sen skulle de andra lagen satsa poäng om vi skulle klara det eller om vi skulle paja det. Om vi säger så här, min starka sida är inte pricksäkerhet så de flesta trodde att vi skulle paja allting. men icke sa nicke vi klarade det :D träffade faktiskt tavlan också!

Sen vid 23.00 tvingade J och jag ut L för att bada. Inte trodde vi att det skulle vara sååå kallt, men det var det. När vi skulle springa upp ur badet så sprang jag rakt på en sten och gjorde illa foten! Illa, så nu gör det ont att gå... fast det hindrade inte mig och J att springa ut i trädgården sen när vi kom hem och plocka 9 blommor ur rabatten :)

En sak jag älskar med midsommar är jordgubbarna man får äta i mängder! Finns det något bättre?

Kalas snart hos grannbarnet. Hoppas det blir tårta :D

Is that heaven?

Kom precis på att jag inte lagt upp några bilder från pappas bröllop i maj. Lägg märke till den finska flaggan i sista bilden :)

jag janine o kattis
  jag och pappa  jag pappa o janine  jag o sara  jag  finska släkten

1. J, K och jag inna bröllopet när vi var färdigfixade i håret. Tack K för hjälpen.
2. P och jag i kyrkan innan vigseln.
3. Jag, P och J i kyrkan. P var ett nervvrak.. Konstigt...
4.S och jag.
5. Jag.
6. Nästan hela finska släkten. Jag, P, J. I bakre raden Jaska. Har lovat honom att ringa honom när jag skaffat pojkvän så han komma till Swe och godkänna honom...

Fler bilder finns snart uppe på min.

In the middle of nowhere

Nu är första veckan äntligen över och det är så skönt. Veckan har inte varit lång, men det har verkligen känts som att den aldrig ville ta slut. Det enda som höll upp en var att man skulle få välja själv vem man ville ha grupp med nästa veckan, men så kommer den stora nyheten då de säger att även nästa vecka ska dem utse vem vi ska vara med! Lovar kommer få vara med någon jag verkligen inte vill vara med, min vanliga tur...



Midsommar väntar bakom hörnet och den ska firas med T och en massa annat trevligt folk =) sista chansen att träffa T innan hon far till Australien för att plugga också... Det man inte får glömma är att plocka 7 eller 9 blommor, måste vara olika, och lägga under kudden så man drömmer om den man ska sig gifta med. Förhoppningsvis så det blir någon som du vill ha :) Sen i och för sig har vi ju att man måste hoppa över staket eller något sånt till hagar, men måste man göra det? Jag hoppas inte det för jag kommer säkert inte hitta några hagar att springa igenom...


An angel far from home

                                                  I'm an angel at the road. 
                                          A lonely angel who doesn't know.



Allt har bara blivit så komplicerat och jag vet inte rikigt vad man ska göra. Jag försöker lita på er, men vart jag än  vänder mig så får jag bara höra en massa saker som ni gjort som gör att jag drar mig lite tillbaka och funderar lite till fast det kanske inte alls är nödvändigt. Jag vet inte.

Man mår inte bra av att sitta och fundera och plåga sig själv med frågar som man vill ha svar på när man egentligen kan få raka svar om man bara vågar. Men att ta det steget är inte lätt och oftast behöver man en knuff i ryggen för att ta det steget.

Usch sitter och predikar om vad man ska göra, när jag själv kanske aldrig skulle våga göra detsamma. Jag har många funderingar som jag skulle vilja ha svar på just nu, men vet inte vart jag ska börja leta efter svar någonstans.

Ännu en dag på jobbet och kan säga så här att dagen gick mycket fortare idag och mycket var nog tack vare att man var med T och Å, det gjorde det hela mycket roligare.

Håller andan för dig också F, jag hoppas verkligen att allting löser sig för dig. Finns alltid här för dig ska du veta.

The trick is to keep breathing

Ännu ett träningspass är gjort och det känns lika bra varenda gång. G är en super tränare som tar oss på ett helt annat plan med sina träningar och hur han ser hur vi ska bli bättre. Jag tror att det här kommer leda till något fruktansvärt bra. Jag klarade mina tider med marginaler så kan nog få en bättre tid till Augusti. Håller tummarna på det i alla fall.

Hur och när vet man att man ska lita på sin magkänsla? Att det inte bara är något "skumt" med magen utan att det verkligen är en känsla som man ska hålla fast vid? Det vet man aldrig riktigt va, tror det är något man måste komma på av sig själv. Bara man vågar satsa och inte bara viftar bort den som om det var några irriterande myggor runt ditt ben.

Believe in yourself

More and more comes to my heart

Första dagen på jobbet. Ville inte gå upp imorse när väckaklockan ringde och inte blev man på piggare och gladare humör när man tittade ut genom fönstret och såg att det regnade och var allmänt dåligt väder... :( Men har man ett ansvar att gå så måste man oavsett vad man tycker om det. Det var många nya i år, men även några gamla ansikten som man kände igen. Det var i alla fall roligt att se er igen!

Idrottskolan är egentligen inte något sommarjobb.  Inget riktigt i alla fall då vi leker och sportar hela dagarna. Vi får vara ute hela tiden, utöva de sporter som vi tycker om och umgås med varandra. Det är som M sa till mig; det är inget sommarjobb, det är ett lekjobb. Och visst har han rätt?! Tråkigt nog fick vi inte vara me dem som vi önskade, men vi fixar det i alla fall på vårat lilla sätt, eller hur ;)

Jag vet inte vart jag har dig någonstans och det börjar göra mig lite rädd. Tycker inte om att vara så ovis och inte ha några svar att komma med.

One way home

Hur mycket man än vill något eller vill ha någon brukar det oftast vara svårt att få det. Jag säger inte att det är omöjligt, utan bara att vägen ibland kan vara svår och kanske till och med skräckinjagande. Det är då man ska kämpa vidare ännu hårare för att få det. Ingen av oss är den personen som ger upp halv vägs, vi är dem som kämpar tills vi får det vi drömmer om.

Macken
  alex och janine  pannkakan  maria och jag  elin och jag  åsa ochj pontus

Ännu några bilder från Ungern, har så många så kan inte få upp alla på en gång, så det kommer i omgångar :)

A var här idag också och det är så härligt att ha dig här. Nu ska vi jobba hela veckan båda två men vi har ju en visit på Tom Tits att planera, eller hur... ;)

Try to do something about it

SOMMARLOV, SOMMARLOV och åter igen SOMMARLOV!

Visst det var några dar sen jag fick det, men min dator har strulat så har inte hunnit eller kunnat uppdatera hur allting är. Men nu kommer det lite i alla fall vad som har hänt sedan sommarlovets början.

Först och främst fyllde ju min älskade R 18 år i tisdags! Grattis igen och jag hoppas du hade en super kväll med oss tjejer <3

Sen bar det vidare till onsdagen, den dag man aldrig skulle komma. Skolavslutningen! Efter den tradionella glassen på maren med B, J, S och T ( M, J och B struntade i det i år =p ) åkte  vi vidare till C för att ha en avslutning med klassen. Mat från kolgrillen, musik och massa annat bjöd kvällen på och det slutade med en lyckad kväll. Trodde inte jag hade en sån trevlig klass, men så fel man kan ha ibland. Tack J för att du hjälpte mig och S med den läskiga killen...

Igår tillbringade jag kvällen med min älskade tvilling som jag inte träffat på år och dar känns det som, men det var säket bara nån vecka sen, men det känns som längre. Vi åkte upp till Heron och såg Spider-man 3, enligt våran åsikt var den helt okej, men man hade kunnat korta ner filmen en aning då det inte hände något särskilt i början. Slutet däremot var helt okej =) Synd bara på en grej, men kan inte avslöja något om ni nu inte har sett den.. A kommer hit ikväll också så får se vadvi hittar på för skoj då.

Kom igen, spring!

Cooper testet ikväll, varmt och jobbigt. Gick väl inte direkt som jag hade hoppats och tiden är jag inte nöjd med. Det finns inga ursäkter för varför det gick dåligt, man kan skylla på värmen, ont i bena, ont i huvudet, aa alla möjliga orsaker kan man komma på, men det tjänar ingenting till.. Det gick som det gick helt enkelt och målet är att göra det bättre efter sommaren :)

Snart är det sommarlov inte långt kvar nu.


Black ladies
    åsa och ronja

Några fler bilder från Ungern, det kommer mera :)

Keep on dreaming

Kolpenäs galan i lördags, har inte hunnit sitta här under hela helgen så det blir en lite sen uppdatering, men det gör ingenting :)

Det var helt okej och man åt som man nästan storknade, sen blev det prisutdelning, fick dock inget i år, har ju inte kunnat spela så mycket i år, så förväntade mig inte något. Men nästa år så ;) Kvällen drog vidare till Trosa med tjejerna och killarna. Åkte karuseller, satt på bryggan och dinglade med bena och hade det mysigt.

Imorgon fyller R 18 år <3 yeeeah. Vi kommer få så kul tillsammans nu, sen är det bara Å kvar.

Kursprov i kemin idag och imorgon är det slutprov i matten... Sen så...

Sol, sol och åter sol.

Dagen började med att alla i klassen skulle åka Gocart. Man ska inte göra som B och krascha bilen o få en trasig ratt med sig hem som, jag vet inte vad det var, tröstpris kanske :) Sen blev det verandan för mig och en kall flaska vatten bredvid. Solen stod högt på himmel och eftersom det är vindstilla på verandan kom vi upp till 37 grader varmt... Så hoppas jag fått lite färg nu i alla fall.

Kom och tänka på att idag för ett år sen fick jag sommarlov, hur kul är det då att vänta ännu en vecka på det? Sommarlov då man nästan hinner göra det man vill och inte behöva tänka på klockan så mycket... Sommarlov, sommarlov!

Imorgon är jag ledig och då blir det åter verandan som gäller då det ska bli lika varmt som idag. Dock måste jag fortsätta plugga kemi och matte, men i solen kan allting hända och vem vet, kanske lär mig lite mera :)

Tjejer, ska kolla med P så fort jag kan om vi får göra det. Håll tummarna.

Happy birthday

Monstret felles
Igår fyllde detta lilla monster 18 år och ett till grattis för att du klarade teorin gumman! Så stolt över dig så. Kvällen bjöd på grillat ( F råkade glömma sina på grillen, så de blev kolbitar), trevligt folk, kubbmatcher, musik, studsmattehoppande,  dans och mycker mycket mer. Vi tjejer kom tidigare och grillade och pratade lite och hade super mysigt, runt 9 (?) någongång så cyklade F och K iväg på cyklarna, F dock med sin lilla hatt på huvudet. Sen såg vi inte röken av dem på nån timme, tills de kommer igen med killarna i släpptåg :) Det tar för lång tid att berätta allting så här.. men när natten kom fick jag, M och N sova ute i tält och jag kan säga er att i början var det sååå kallt, så man satte på sig en massa kläder, men kan då säga att det inte alls vara lika kallt på morgonen då solen låg på och förvandlade tältet till en bastu... Men iaf, tack F för en super kväll och för att man träffade en massa skojjigt nytt folk :)

Idag åkte vi som var kvar ut till M och badade, solade, grillade och hade allmänt skönt. Fotboll snart nu också, hoppas vi vinner igen, men på ett bättre sätt än förra gången..

Kings of Kolpenäs.

Uppdatering av läget.. Jag, Ronja och Felicia satt, eller snarare låg, i R säng och var allmänt tråkiga och halvdöda människor.
Sedan, som en överraskning fick först jag ett sms av N som frågade vad vi gjorde. Ungefär två sekunder senare mottar F ett sms från K som är lika nyfiken han. R fick såklart också hon ett sms, dock inte av någon kille, utan vår käre E Sms-konversationen fortsätter med att både jag och F svarar ärligt och sedan frågar vad boysen har för sig, och när de skulle dra vidare ut. Därefter händer något lite underligt. Både jag och F får samma bild från deras förkrök (den kommer upp senare), och efter det kommer detta:

Från N till mig: Vi är inte dom...
Från K till F: ...som är dom. Men vi är dom andra. Vilka är ni frågetecken? (Observera; dubbelt frågetecken)
Från mig till N: Vi är inte heller dom som...
Från F till K: ...är dom. Vi är också dom andra. Men det besvarar inte vår fråga (på när dom skulle ut).
Från mig till N, och från F till K:  En bild där vi ligger och sover i R säng (som kontring på förkröksbilden).
Från K till F: Hur gör...
Från N till mig: ...djur?
Från F till K: Ni är...
Från mig till N: ...skadade.
Från K till F: J
Från N till mig: a
Från K till F: Hur definierar...
Från N till mig: ...ni ut som i ut, eller ute?
Från mig till N: Ut som i...
Från F till K: ...krogen.

Sen går K på toa och N tvingas svara ensam. Och så tråkigt som vi har det är detta kvällens Händelse (med stort H).

Tillbaka från vildmarken

Nu är man tillbaka i staden igen. Har tillbringat två dar nånstans ute i Gnesta och lekt campare med klassen. Kan faktiskt säga att vi har haft skit kul. Visst dåligt väder, men det stoppade inte oss från att göra en massa galna saker :) Under kvällen, natten och dagen bjöds det på mycket roliga saker: Vi paddlade först drygt en timme till stället vi skulle sätta upp tälten, trodde nästan vi skulle åka i med alla sakerna... Det erbjöds även en skattjakt där jag av ren talang, eller var det en tillfällighet, hittade den gömda skatten, nattorigentering, bad, träning inför fallskärmshoppning och mycket mera. Sen råga på allting så fick vi gå tillbaka till cilivisationen. Tack R och J för att ni gjorde dagarna så mycket bättre <3

R, jag är lessen att jag inte fanns där för dig igår som jag först lovade dig. Du betyder massor för mig och jag kommer alltid finnas där fördig oavsett om jag är ute i vildmarken eller hemma i staden <3

Ronja och jag


Imorgon är det Telge Games, då vi har bjudit hit de ungerska laget vi möte nere i Ungern. Ska bli jätte roligt. :) Nu tar vi dem helt enkelt.