Live your life in your own way

Alla längtar efter dagen då man kan officiellt kan säga att man är lycklig och gör det man älskar. Dagen kommer fortare om man slutar tänka för mycket på vad man gör och vad man bör göra. Jag är ingen exerpt själv, men jag försöker att leva mitt liv på ett sätt som jag önskar. Jag gör inte allt och jag har drömmar. Det är svårt att komma fram och vägen är lång och krokig på sina ställen, men bara man försöker så kommer det att gå förr eller senare. Bara man inte tappar hoppet.

Nu har jag 2 saker att se fram emot de kommande månaderna.


Wonderful voices

Sitter och ser på reprisen av Idol och jag tycker att helt fel person gick vidare. Det var inte alls den personen som jag trodde skulle gå vidare heller. Av dem som åkte ut tyckte jag faktiskt att Tamela skulle gå vidare. Även fast alla vill diska henne på grund av att hon tydligen redan vunnit en idol eller vad de nu alla bråkar om. Men men vadå ska man göra? Svenska folket har röstat fram Evelina istället.


Just a little list

38 saker du kanske redan visste om mig, eller kanske inte?


1. Hur gammal är du om fem år? 
23 år

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Det var när jag, P, J, A, M och L var på Grönan tillsammans.

3. Hur lång är du?
171 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Just nu sitter jag och halv ser på Onskan, tycker inte om den filmen.. Läskig.

5. Vem ringde du senast? M

6. Vem ringde dig senast? F

7. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Det beror helt på, men älskar att få så små söta sms

8. När såg du senast din mamma?
Det var väl för 20 minuter sen kanske innan hon gick ut från vardagsrummet.

9. Vilken ögonfärg har du?
Blåa

10. När vaknade du i dag? 
Åtta då A gick upp, men somnade om en halvtimme tack och lov :)

11. Vilken är din favoritplats?
Det var uppe i Norge i stugan, nu vet jag inte riktigt.

12. Vilken plats föredrar du minst?
Det måste vara skolan tidigt på mornarna.

13. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Jag vet inte rikigt. Men jag ska tycka om det i alla fall.

14. Vad skrämde dig om natten som barn?
En mardröm som kom tillbaka nästan varenda natt. Jag sprang nerför en sprialtrappa samtidigt som jag blir jagad, kommer till en dörr och kommer inte ut för den är låst, han som kommer bakom mig kommer närmare och närmare och varenda gång som han kommer till nedersta trappsteget vaknar jag. Och när jag somnar om började drömmen om igen.
15. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Det var idag på Grönan med J, A och L.

16. Hur stor är din säng?
120 cm
17. Sover du med eller utan kläder på dig?
Brukar alltid ha på mig nåt iaf, vad beror på temperaturen
18. Hur många kuddar har du i sängen?

4 stycken, men kan ändå bara somna på en.

19. Vilka städer har du bott i?
Södertälje. Sen om man räknar när man är hos P så är det Solna också.
20. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Shooooes såklart
21. Är du social?
Alltid, eller så ofta jag kan i alla fall.

22. Vilken är din favoritglass?
Svårt, men om jag ska välja mellan GB glassarna blir det Magnum Vit.
23. Vilken är din favoritefterrätt?
Det är många, beror på vad jag ätit innan.

24. Tycker du om kaffe?N
ej det gör jag verkligen inte. Är inte tillräckligt vuxen än för det.

25. Vad dricker du till frukost?Juice eller te

26. Sover du på någon särskild sida?
Hemma blir det alltid på vänster sida, men om det är någon annastans spelar det ingen roll.

27. Tycker du om att mysa/kela?
Hur kan man inte tycka om det?

28. Känner du någon med samma födelsedag som din?

Aa, J. M och hans M träffades på BB och sen dess har de varit kompisar. Dock är jag äldre än honom och det har han fått höra :)

29. Vill du ha barn?´
Det är klart jag vill.

30. Kan du några andra språk än svenska?
Japp

31. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej det har jag aldrig behövt göra, tack och lov.
32. Föredrar du havet eller en bassäng?
Helt utan tvekan havet, det är nog det bästa stället som finns om jag tänker efter.

33. Vad spenderar du helst pengar på?
Kläder och skor

34. Vad har du för ringsignal?
Maybe I´m amazed. Älskar den låten just nu.

35. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Den munktröja som jag har på mig.

36. Kan du byta olja på bilen?
Det kan jag faktiskt göra. Här har ni ingen hjälplös liten tjej :)

37. När var du i kyrkan senast?

När P gifte om sig i Maj.

38. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Det var helt klart mamma.


My hero

Först måste jag bara skriva att J är bäst :) Hon sprang 3 mil på 3 timmar, 44 minuter och 34 sekunder! Är man inte bra då eller? Stolt över dig ska du veta.

Grönan idag och jag lyckades faktiskt låta bli att komma upp i fritt fall, var duktig att säga nej ordentligt :) Så det så. Regnet öste ner och var man än satte sig så blev man blöt som en dränkt katt. Så J, A, L och jag gick in på toaletten för att tvätta bort allt smink eftersom regnet ändå gjorde att det var överallt förutom där det skulle sitta på riktigt. Samtidigt så kom det in några andra tjejer som började sminka sig ännu mera och började f ixa håret igen. Vi tyckte inte det var någon idé eftersom allt ändå försvann på grund av regnet. Dagen var jätte rolig fast regnet öste ner. Det hörde till på något sätt :)

Nu sitter vi och ser på Heros och just det här avsnittet är väldigt skumt...

Mangostan eller "skvallerfrukt" för "skvaller tanter"

Nu sitter jag och Alex och myser och äter godis :) Vi ska bara ta det lugnt efter en jobbig vecka, vila ut och gå och sova tidigt är våra planer för kvällen, för vet ni vad? Vi ska till GRÖNAN imorgon! Har inte varit där på hela sommaren, så nu är det dags. Jag är hur höjdrädd som helst, men ändå lyckas alla få upp mig i Fritt fall varenda gång vi är där, men inte den här gången, jag ska sätta fast fötterna i marken och inte röra mig hur fläcken :D Ska stå på mig den här gången :D

Ska hålla tummarna hela dagen imorgon också för J som ska vara galen nog att springa Lidingöloppet på 3 mil. Du är super cool tjejen!
J och jag satt kvar efter skolan och skrev på vårat arbete och var verkligen jätte duktiga, vi knäckte J också med våran Mangostan eller skvallerfrukt som det även kallas. Som J sa:
J: Skvaller frukt, det passar er, era skvaller tanter :P

We are the winners

Har ju helt glömt bort att berätta om helgens träningsmatch som vi spelade mot Strängnäs. Dem spelar i en division högre än oss, och ändå vinner vi med 12-1! Vi har varit obesegrade under försäsongen med två vinster och en oavgjord. Det känns rätt skönt faktiskt. Hoppas det går vägen när serien drar igång också.

Up and see the stars

Dagen började inte alls bra och man märker direkt på mig om jag inte mår som jag ska. Blir hängig, pratar inte alls lika mycket och blir seg. Det var det som hände idag och J och R såg direkt det och undrade hur det var. Det är riktiga kompisar det. Dagen slutade med att jag åkte hem och la mig i soffan och sov nån timme. Behövde det. Det känns redan lite bätte men är fortfarande seg och orkar inte göra någonting. Har inte tid att vara sjuk.

Nu är det One Tree Hill som gäller under filten och ska försöka lägga mig tidigt ikväll.

Miss you honey

Arg har jag varit hela dagen och det har inte varit någon bra dag alls! Arg arg och åter arg. Ingen bra känsla, och jag är lite avis på E som är i England nu och får komma bort från allting och nästan få börja om från början :) Saknar dig redan gumman.

Simtävling ikväll och det var så kul att se Flygfiskarna simma. Det är så underbart att se deras leenden och hur glada de blir av att få simma. Det ger mycket ska jag säga er.

Nu är det Idol som gäller och har inte riktigt fastnat för någon än. Vi får väl se hur jag tycker efter ikväll...

The time is up

Först och främst vill jag säga tack :) äntligen har någoting bra hänt och man har någonting skoj att se fram emot. Det kommer bli skit kul att göra det här med er!

Nu är verkligen hösten här och det är dags att börja färga håret igen, nu vill man ju ha bort det solblekta och fixa något nytt till den mörka hösten som väntar bakom hörnet och närmar sig närmare och närmare.
Så nu måste jag be er om några råd, vilken hårfärg tycker ni att jag ska färga?


Biologiprovet idag kändes både bra och dåligt... Hur känns det då egentligen?

The club of 18

Idag är det dagen då min kära tvilling A som går med i klubben för oss 18 åringar! Som jag sa förut, rynkorna kommer snabbare än du tror ;) Imorgon blir det att fira dig ytterligare <3


anna o jag



Sitter och ser på idol nu och sen är det Heros som gäller. Kvällen blev rätt lugn, men har massor med plugg att göra känns det som. Idéskissen är i alla fall inlämnad nu.

Help me with my wings

Först och främst vill jag framföra en liten sång till min älskade minisyster, E, som fyller 14 år idag!



Så dagen är tillägnad till henne. Det är nog det enda som varit bra med denna dag. Inte så mycket mer faktiskt. Gång på gång får man höra saker, men jag kan inte göra så mycket. Jag är som jag är och kan inte ändra på det. Jag kan försöka fixa några saker, men inte så mycket mer.

Klassen har enast under många omständigheter om vad vi ska göra på vårat klassfoto i år. Det är ju spex i år och det är då man ska göra något skoj. Så vänta ni bara så kommer ni få se :)



Update of the weekend

Har inte varit inne på länge och ska nu göra en liten update av helgen som varit. Ingen helg som jag trodde det skulle bli...

Fredag: Gjorde ingenting alls. Tog det lugnt med att se en film och krypa ner i sängen och somna tidigt. Såå skönt och det behövdes.

Lördag: Som vanligt vaknade jag rätt tidigt (A, skyller fortfarande på dig :P ) F ringer och tror att han väcker mig, men det kan han ju glömma...A, J och jag sticker upp till Skärholmen på jakt på kläder och skor. Ett par skor som jag har letat överallt efter, men inte finns kvar någonstans. Vad har man för otur egentligen? A och jag letade efter ett par skor var och fick reda på att dem finns inte på Skärholmen utan i Kungens kurva istället, så vi tar bilen dit på en gång och jo vad fann vi? Jo, A skor, men inte mina - För personen i kassan i Skärholmen hade sett fel! Fick veta då att dem är slut överallt förutom i Kista där dem möjligtvis kanske skulle kunna ha ett par kvar. Så skulle nästa bilfärd bli till Kista och mina älskade skor? Nej, inte en chans, vi stack tillbaka till Skärholmen och jag shoppade loss på kläder istället. Alltid något. Kom hem med en kjol, en klänning, ett halsband och en foundation. Tror fortfarande på sommar. Kvällen blev det ansiktsmasker, disney filmer, skratt och såklart  med de nya avsnitten med " Svensson svensson" tillsammans med A och J.

"Det var en gång, innan mailen kom och förstörde allt.." citerat av Gustav när han skulle berätta en saga för Greta.
"- Du får ta den trasiga kontrollen.
- Varför då?
- För att du är yngre och det är mitt spel."
 Ett annat citat av Gustav när han och Greta ska spela TV - spel.

Söndag: vaknade mitt i natten då F ringde hur glad som helst och frågade vad jag gjorde. Frågade hur mycket klockan avr och fick gissa mig fram till att den var 2. När vi lagt på kunde jag ju självklart inte somna om. Är det typiskt eller? Så J, A och jag tyckte att vi skulle hämnas sen när vi vaknade där runt 9 ( eller jag vaknade då, A gick upp 7!) men hade inte hjärta att göra det, så ringde runt halv 12 istället, han sov då med så uppdraget gick bra :) Vidare till match mot Trosa, som vi vann över med 5-3! Vi är ju bäst. Tyvärr kan jag inte säga så mycket om matchen, då jag var tvungen att gå efter 2,5 period. Har man ett jobb så har man. Så körde som en galning genom stan kändes det som för att hinna. Men det lilla jag utförde kändes riktigt bra :)

Helgen har varit helt okej, inte riktigt som jag hade tänkt mig, men ändå :) Imorgon börjar en riktig pluggvecka, då jag har första riktiga provet på fredag.

Spökhistorier

J kom hem idag från en tältnatt ute på ön precis vid Vacksta. Hon hade en hel del intressanta historier att komma med. En massa spökhistorier som hon hade fått höra under natten som inte hade gjort det lätt att somna.

Allting kan väl inte vara sant, eller? Mycket läskigt var det i alla fall. Skuggor på klipprna, djur som ingen har sett, något i skogen, någon från ett mentalsjuhus och jag vet inte vad det var.

Leaves are coming down.

Äntligen äntligen äntligen är det helgen kommen och jag ska bara ta det lugnt. Veckan har inte varit jobbig, men det har varit mycket på en gång ändå.

Regnet öser ner och det känns verkligen att hösten är på väg, eller på väg, sommaren kom aldrig riktigt så den har väl varit i krokarna sen juli... Det är kallt, blött och jag vet inte vad, vill inte. Ingenting händer som det ska med året. Har varit ett underligt år bara. Snart kommer väl snön också flygandes en morgon.

A new look today

Var och klippte mig idag och ja, det blev väl i alla fall hyfsat bra. Det var ett tag sen sist jag klippte mig, tror det var i början av februari, så det var rätt långt och slitet vid det här laget. Hon som klippte mig sa att hon skulle behålla längden på mitt hår, men det slutade med att lite mer än en decimeter låg på golvet. Men vadå, det växer ut igen och nu ser det i alla fall fint ut.

Nu sitter jag och ser på CSI, men har inte hängt med så mycket. Har varit koncentrerad på att lägga in alla mina nummer i mobilen igen... Jobbigt värre... Nu sitter ni säkert och tänker, men hallå, varför inte lägga över alla nummer på simkortet. Då ska jag svara er att det gjorde jag faktiskt, men kortet fick inte plats med alla. Så därför :)

Imorgon är det finkläder som gäller, då jag och J ska försöka imponera på "Raggans" rektor som skrämmer livet ur oss.. :)

Happy birthday Jake

Med bulle i munnen sjöng vi "Ja, må han leva" för J idag som äntligen blir myndig, den sista som är kvar i klassen, så nu kan vi inte reta honom för det längre :) 

Dagen har varit rätt seg och den sista "riktiga" lektionen slutade vid kvart i 11, men kom inte hem förrän strax före tre. Då vi först fick en 2,5 timmes lång lunch för att senare bara åka iväg och köpa fikabrödet till J på fysiklektionen. T ritade så fint på tavlan Grattis Jake med smiliesar :)

Nä, nu blir det Idol med sis, eftersom vi missade det igår.
"Hoppas allt går ivägen nu, skulle behöva det."

Back at school

Sitter inne på skolans bibbla nu och skriver lite samhällskunskap och har Ipoden i öronen för att stänga ut allt ljuds om kommer. Man kan tro att det ska vara tyst på ett bibliotek men icke sa nicke så är det inte här. Min ideolgoi blev verkligen bra och jag skulle faktiskit välja den om den skulle finnas på riktigt.

M sa till mig att gå in på laget sida och läsa matchreferatet efter matchen i lördags, så gjorde som jag blev tillsagd att göra och får mig en trevlig överraskning:

"Vår första match för säsongen. Vi kör på i ett tempo som vi inte riktigt behärskar än. Det blir därför många hafsiga skott och passningar. Viljan att vinna finns hos alla och det bådar gott inför serien. Hela laget gör en godkänd insats med ett extra plus till Elin och Patricia."

Ni kan ju förstå att det kändes skönt att läsa det här, eftersom jag inte riktigt var nöjd med kvällens insats. Får se hur bra det går på söndag då på nästa match mot Trosa.

Midsummer in june

Tänkte lägga ut några bilder på mig och Sis hur vi såg ut på midsommar, hittade bilderna när jag tittade runt efter annat :) så här kommer tre i alla fall.


Jag
  jag och sis

På spanning

Alla borde få vara med om "Can't sleep, can't eat, reach for the stars kind of thing". Känner ni igen det? Det kommer från filmen två ska man vara. Underbar film som man borde se, liknar föräldrarfällan. "Can't sleep, can't eat, reach for the stars kind of thing" är en av sakerna som de säger och jag håller med om det. Så ska det kännas när man är kär, det är då man vet att man verkligen är det och det inte är någoting annat. Det är i alla fall något som alla borde få vara med om någon gång i livet.

Stan idag igen och det slutade med en klänning från H&M, som jag ska ha när min kära A fyller 18 år. Annars har det bara varit plugg och jobb...  Skor och kläder är min svaga länk och mer än sällan kommer jag hem med något från stan om jag varit där nere :)

Game time and maybe a movie

3-3 blev det i första träningsmatchen mot Gnesta. En helt okej match, men lite missnöjd är jag allt med min egen insats men får göra det bättre nästa vecka när vi ska köra mot Trosa.

Tvingade F att gå upp med mig klockan 8 när jag var tvungen att åka iväg och jobba. Denna gång var det precis lika svårt att få upp honom och hela tiden försöke han komma med flera orsaker att få stanna kvar lite längre i sängen. En av dem var:

Jag:
Upp och hoppa nu.
F: Ska inte du göra som alla andra tjejer? Sminka dig i en timme eller så?
Jag: Nej, inte idag.
F: Men någonting annat då?

Att stå ute i regnet sen helt ensam och med två meddelanden att det är så mycket varmare och mysigare under täcket, fick mig inte direkt att bli gladare. Alltid är de tvunga att retsam... Men jag ska ge igen, jag lovar :)
Förlorade brottningen förresten också mot F, men det kan ju bero på att han är ungefär ett huvud längre än mig och 30 kg tyngre, men det är inga ursäkter, ska träna ännu mera nu :)

Super hero

Ännu en kväll som man somnade tidigt och det är så skönt. Men vet inte varför jag är så trött på kvällarna. Kom hem från skolan idag och satte mig och såg på gårdagens avsnitt av Heros.
Om ni fick välja en superkraft, vilken skulle du då vilja ha? Se in i framtiden, vara osynlig, kunna flyga, vara osårbar, läsa tankar, kunna gå genom väggar, flytta sig genom tiden. Vad finns det mer för saker?

Om jag fick välja skulle jag antingen vilja kunna läsa tankar eller vara osårbar, sen skulle det säkert vara en fördel att kunna vara osynlig.


Here we come

Har helt glömt bort att berätta vad som hände på fysiklektionen idag. Vi råkade få en säkring att gå... Jag, J, J, M, S, T var inne i det lilla rummet och skulle försöka förstå oss på ett expriment vi hade gjort innan medan dem andra var i det stora rummet och hade genomgång inför prov. Jag och J gav upp efter ett tag och hittade ett spel som jag inte sett sen lågstadiet. Det var Math Magic och det gick ut på att man skulle samla ihop poäng. Vi hade inget direkt tålamod eller särskilt bra minne att komma ihåg våra poäng i huvudet då vi inte hade något papper i närheten, så vi kom på helt egna regler. Man fick bara poäng om man kunde fylla ett hål. Det låter konstigt men det var skit kul verkligen :)

I alla fall när vi satt där på golvet och spelade som bäst, så fick de andra för sig att försöka med exprimentet igen. Helt plötsligt smäll det till och det blev mörkt i rummet, en säkrign hade gått, eftersom de hade råkat koppla fel. Våran fysiklektion var nu över med en halvtimme kvar av lektionen så T och S kom ner till mig och J på golvet och spelade en omgång. Ganska ovanlig lektion blev det.


An other kind of fish

Dagens roligaste kommentar var när J frågade B var det var för mat i skolan:

J: Det är lax till mat va?
B: Nä, det är fisk...

Sån jäkla skön kommentar. Det är så äkta B. Får oss allihopa att skratta hela tiden :)

The prince and me

Sitter och ser på Idol nu efter träningen och jag ser å det, hur kan människor tro att det kan sjunga när det låter... hemskt... Att man går in i ett rum och bara.. aa.. jag vet inte vad jag ska säga. Som tur var fanns det ju människor som kunde sjunga och vägde upp dem andra.

Nu är det prinsen och jag som gäller med täcke och duntofflor på fötterna :) hur låter det?

The weekend

Har varit dålig på att skriva nu på sistonde, men har varit upptagen med annat. Men tänkte göra en liten uppdatering av helgen, så ni vet vad jag har haft för mig :)

Fredag: A och jag åkte iväg och fixade med bilen och fick hjälp av den mystiska mannen som ni kunde läsa om tidigare. Senare kom A hit och jag säger då det, det var underbart att träffa dig igen vännen, det var allt för länge sen nu. Lovar att vi får ses snart igen, då du inte behöver gå upp klockan 7 på morgonen...
Lördag: ojoj säger jag bara. Släktträff i högsta grad. Min släkt är som sagt ganska små galen och om jag säger att dem som inte tillhörde våran släkt var modiga som vågade sig hit :) Måste bara säga att B och E är de absolut sötaste barnen som går i ett par skor!
Söndag: Städning efter en galen kväll och plugg var det jag tillbringade den mesta av min tid med. Senare på kvällen bar det av till badet då jag för första gången skulle ha handikapp gruppen. Och jag lovar er, de är så jäkla söta! Dem och min äldsta grupp är de bästa jag har haft på länge. De är dem som gör att jag i huvudtaget går dit längre. När jag kom hem blev det  film och mys med F som kom över.

Helgen har varit helt okej, men jag säger då det att det är tur att släktträffen kommer vara ute i Taxinge nästa år...