Är alldeles för trött för att komma på något



Man säger ju att allting har sin väg, sin gång. Att alla vägar leder någonstans. Men vart leder lögner och svek? Räknas de också som en väg eller en omväg förbi det oundvikliga? Jag vet inte. Jag har alltid trott att en stig leder till en annan, och allt jag gjort i livet har lett mig till den plats jag är på nu. Chicago. S och jag har umgåtts hela dagen, och jag är verkligen glad över att jag stannade kvar i den här familjen. Jag har helt plötsligt börjat kunna säga att jag trivs! Jag har inte kunnat göra det förut, jag har kunnat säga att det är okej, det är bra, det funkar. Men nu kan jag verkligen säga att jag trivs, och vilken tur jag har haft. S har kommit till ett helvete och det blir bara värre ju fler dagar det går. Hot, regler och andra skumma saker avlöser varandra, och jag fattar att hon inte vill vara kvar i huset så jag gjorde en liten räddnings action imorse :) Varför inte liskom, jag skulle ha gjort det hemma också :) Sån är jag, varför ligga kvar i sängen en timme extra när man kan hjälpa någon :)

Vi ska lösa det här tillsammans, det gör vi. Och jag är så otroligt glad att jag har hittat människor här borta som bryr sig om en, som verkligen bryr sig. Jag saknar alla där hemma, det gör jag. Men samtidigt känns det skönt att ha några här borta som stötar en på samma sätt som om man hade varit hemma. Ni kan inte förstå känslan förrän ni upplevt det själv. Nu är det dags för att sova, övertrött då jag inte har kunnat sova en blund på de senaste fyra nätterna! Undrar vad det kan bero på

Skype is a wonderful thing



Imorse bestämde sig E och jag att ha en dejt på skype. Och jag säger er att det är ett hur bra sätt som helst att kunna hålla kontakten på. Vi pratade i en halvtimme själva, sedan döck E upp och vi hade trippeldejt istället. Vi pratade i över en timme och det kändes hur bra som helst att höra deras röster igen. Vi peppade varandra inför resan till Washington och hur sjukt kul vi ska ha tillsammans! Skype är teknikens under! Kanske överdriver lite, men ni vet hur det är. Man älskar att snacka med varandra och det kan bli en dyr räkning i slutet av varje månad, så detta är ett underverk som fungerar! Så skaffa själv och se!

Helg och är ledig imorgon, så då blir det shopping, känner ett starkt behov av shopping just nu :) Och färgning av mitt hår, det ser verkligen risigt ut nu. Behöver klippas, men vågar inte riktigt än, det kommer med tiden. Så tänkte att en färgning kanske kan pigga upp det. Oroa er inte, det blir samma röda färg :) Ska övertala S att komma hit och hjälpa mig eftersom min egen färgerska inte är i närheten just nu av mig :/

Jag och mitt huvud alltså



Glöm allt som jag säger, för som vanligt är jag lika virrig i huvudet som vanligt. Skönt att någonting inte förändras... Har haft prat med L ikväll, och det kändes hur skönt som helst. Vi kom fram till att jag kanske känner som jag känner för att jag inte håller på med någonting. Ni vet ju hur jag är hemma, jag hade innebandyn nästan varje dag + helg, handbollen och badet, här gör jag ingenting. Och ni vet hur det är. Träning hjälper en att fokusera och avreagera sig, så vi har bestämt att vi ska kolla upp om det finns något jag kan göra. Sedan har vi det här med skolan, L har sagt att hon ska kolla upp olika ställen och jag ska tänka på vad jag vill göra. Där kan vi få det sociala också. Staden är trist, men vad ska man göra? Om man håller på med något, så kommer man bort lite också och aa. Jag ska ge det tid, jag måste nästan ge det tid. Hon säger att allt är så skumt nu för att september är en busy månad som gör att allt är upp och ner och att det kommer bli lättare med tiden. Jag tycker om henne så pass mycket att jag måste ge det en ärlig chans nu. Hon älskar mig som en dotter och hon är nästan precis som M, så vad mer kan man begära egentligen?

Jag har upp och ner dagar, det märker ni som läser. Men jag ska försöka komma till ro så fort jag bara kan nu!
Måste shoppa snart, har inte gjort det på väldigt länge nu... :)

Jag tror jag vet hur jag ska göra



Nu sitter jag här och håller i mitt Security card och är faktiskt amerikan för tillfället som L säger! Känns ju underbart skönt vill säga, men oroa er inte, jag lämnar inte sverige ;)

Jadu, dagen har varit upp och ner som en jäkla backe. Telefonsamtal, K åker hem och en jobbig kväll har gjort den här dagen till den sämsta på väldigt länge. Jag tackar A för att han försöker sätta några kloka råd i mitt huvud, men inte lyckas... Och S som ringde ikväll för att vi skulle kunna prata i en timme om allting. Det kändes underbart verkligen! Skönt att ha någon som är nära som man verkligen kan prata med om allt. Nu har jag även kommit fram till en sak som jag vet att M inte kommer att tycka om. Men det är som ni säger, jag måste tänka på mig själv och jag kommer inte klara det här året annars, så jag har tagit ett beslut och vi får se hur det blir med det nu. Även om man verkligen älskar L och E så kan man inte stanna för deras skull. Ni kanske har förstått att jag menar familjen och den här staden. Det känns inte rätt och det är magen som säger det, jag har hört av mig till min lcc och vi ska prata så snart vi kan. Jag ska inte ta några dratiska beslut men det känns skönt att jag har tagit ett steg nu. Kanske inte i rätt riktning för tillfället, men alltid något.

Måste sova, vet att ni sitter o gapar nu, men jag hör av mig snart igen me roligare nyheter!

Still thinking alot, but I don't know...



Ni anar inte vad som hände ikväll när jag skulle natta barnen. När jag ska stänga E och D dörr, så säger D:
"Good night Patricia, Love you and see you tomorrow"

Vet ni hur chockad jag blev att höra det här? Svarade I love you to, good night sweety. Trots detta och allt, funderar jag fortfarande på om det här är rätt plats för mig. Man säger ju att miljön och allt gör mycket, och det stämmer verkligen. Jag tycker inte om den här staden just för att det inte händer något eller finns några i ens egen ålder + att man har lite fundering om föräldrarna. Men sedan tänker man på barnen och om man verkligen kan lämna dem nu... Alla säger att man ska tänka på sig själv och om man inte trivs så ska man göra någonting åt det, men samtidigt kan jag ju inte säga vad som är fel, så det blir lite knäppt då liskom... Om ni förstår hur jag menar. Knappt att jag gör det, men ni är smartare än mig så ;)

Ikväll hade jag och E girlynight och satt och tittade på Aladdin och åt popcorn tillsammans. Det behövdes för hon kommer alltid i skymundan av sina syskon, så vi behövde lite ensamtid tillsammans, och det var mysigt :) Tråkigt nog var jag ju tvungen att jobba över, då föräldrarna och grannarna skulle gå på bio, vilket ledde till att jag missade min, E och E telefonkonferans vi skulle ha ikväll. Jag vet, vi har blivit värsta affärskvinnorna som sitter i telefonkonferanser!

Scavenger hunting


 

Det jag har glömt att berätta om är att vi hade en Scavenger hunting i lördags inne i downtown, Chicago. Och jag säger bara det oh my god! Det blev powerwalk på 3 timmar, då man skulle springa till den ena änden av staden, och i nästa tillbaka och förbi ännu längre bort. Det var frågor som  "Where does the sox play" or "What stands C.T.A for". I alla fall var det mängder av frågor om Chicago och dessutom en lång lista av saker som man skulle försöka hitta. Som till exempel:

  • Boardingpass
  • Strumpa
  • Kinesiskt drink paraply och en massa sådana saker.. Skumma saker.

En annan sak var the front page of Chicago sun times. Det är en tidining här som vi först såg att vakten på biblioteket hade, men vi tänkte att den kan vi fixa senare. Senare blev att vi inte hittade en enda tidning i hela staden sen. Så jag fick uppdraget att gå tillbaka till bibblan och hitta vakten medan M skulle leta efter en dollar myntet. Tror ni vakten var där, nej? Utan det var en annan istället så förklarade att jag letade efter honom för att jag var tvungen att fråga om vi fick första sidan av hans tidining... Då gick den andra vakten bakom disken och drog upp två stycken! Wonderful, fick ta vilken jag ville och så sprang man igen!

Tyvärr fick vi bara 111 poäng, och det lag som vann hade 125... Så lite trist, men vi hade verkligen grymt kul. Förföljde människor med resväskor, såg en restaurang av ren händelse som vi behövde, gick förbi en massa människor som delade ut olika blad men vi gick bara vidare, frågade några tanter vad ett ord betydde och det vissade sig att vi behövde dessa olika blad. Så det var bara att börja leta efter dem igen, men ni vet hur det är när man letar efter något, det försvinner spårlöst och detsamma var det me dessa människor!

Dessa blåa tröjor som ni ser på en av bilderna är au pairer. Våra lccer tyckte att det var en bra idé att visa upp oss verkligen... Min, M och S hamnade i väskan hela dagen, och det slutade med att jag sov i min...


Inte så mkt har hänt egentligen

 

Inatt hann jag sova 3,5 timme innan det var dags att gå upp och jobba. Innan vi åkte hem från Evanston, bestämde sig jag, S och C att köpa lite kvällsmat på Burger king. Så jag kommer innanför dörren runt 4 tiden... Tyckte då att det var en otroligt smart idé att ringa en viss person, bara för att slippa vara ensam i huset när lysena är släckta... Han sov dock, men det gjorde ingenting :) Trodde aldrig att jag skulle kunna somna för jag kände mig hur pigg som helst, men så fort jag la huvudet på kudden så föll jag in i drömmarnas värld!

Innan allt detta, så följde jag och S med Familjen D och mina små barn ut på middag. De ville att vi absolut skulle testa på Chicago pizzan, det är som en paj pizza kan man säga. Spännande var det, och man var proppmätt efter en bit! Så när ni kommer hit, måste ni testa detta!

Dessa bilder ovan är från min och S tjejkväll på fredagen. Hur mysigt som helst hade vi med massor med godsaker + 27 dresses som film. Kan det bli bättre?

Många tankar på samma gång



Ni anar inte vad som hände mig idag... Står i köket och håller på och plockar undan efter vårat bak, då H ropar på mig och säger: Patricia, D has poo poo herself...
Jag tänkte direkt, are you kidding me!!! Paniken kommer, vad tusan ska man göra? Äckligt var min första tanke när hon tog av sig trosorna och aa (ska inte ge er några detaljer), min andra tanke var; aldrig i hela mitt liv att jag tänker göra något åt det här! Min tredje; fan också, vad fan ska man göra och min fjärde tanke var; jag slänger alltihopa och låtsas inte som att det här hänt! Sedan tog mitt vuxna jag form och ni skulle ha varit stolt över mig. Ni sitter och skrattar nu men när det händer er själva, då kommer ni inte vara så tuffa!

Nu är S här och vi ska ha tjejkväll med allt man kan tänka sig, och vi har hyrt filmen 27 dresses och det ska bli så otroligt kul. När vi kom hem från videoaffären så här jag mitt namn innifrån huset. Vem fan ropar mig på mig tänkte jag, jag är ju ensam i helgen. Så ser jag C komma farandes, hon ska ut igen med J och hon ville titta in och visa hur fin hon var och allting innan han skulle hämta upp henne. Roligt tycker jag! :)

Nä nu har vi saker som väntar! See you soon!

I want Patricia, beautiful words



Imorse vaknade jag i ett tomt hus och tänkte kila över till grannen för att se om hon behövde hjälp med barnen. Mina hostparents are out of town, så barnen sover hos grannen, så jag får det lite lättare. Mrs D berättade att det första D hade sagt när hon hade väckt henne var: I want Patricia!
Vet ni hur glad jag blev då, för det är D som har varit tvungen att kämpa hårdast med. Lovade dessutom E att vi ska ha tjejkväll nästa vecka för hon ville vara ensam med mig. Så hon sa att hon skulle smita ut från hennes rum när H och D hade somnat och komma ner till mig, så vi skulle kunna kolla på film och ta det lugnt utan jobbiga småsyskon.

Imorgon ska jag åka in till downtown och ha någon slags hunting. Vi ska få en karta och massa uppdrag att lösa inom en viss tid och den grupp som klarar det fortast vinner. Så det ska bli riktigt kul verkligen. Alla au pairer runt omkring Chicago ska vara där, så vi kommer bli riktigt många!

Ikväll ska S komma över och vi ska ha ensam kväll, med film, snacks (ska börja mitt nyttiga liv nästa vecka när the hostparents are back) och lite dricka. Sen har Mr D köpt hem amerikansk äppelpaj som han vill att jag ska äta upp, så får göra det också! Mums, fast jag tycker ju inte om svensk äppelpaj i och för sig, men kanske är annorlunda med den här? Who knows?

I will get out and run!



Nu ska jag chocka alla och säga att jag faktiskt ska ut och springa nu iställe för att ligga kvar i min varma säng en timme till! Känner mig otroligt trött och seg, men träningskorna är på och jag ska mig tusan bege mig ut nu. Jag tänkte springa en sträcka som går ner till vattnet och vända, men då springer jag en annan väg hem så inte allting blir detsamma. Usch va duktig jag känner mig nu alltså ;)

Igår ringde en svensk tjej, J, och undrade om jag ville träffas en snabbis, så drog på mig lite kläder och stack ut. Vi körde mest omkring och pratade, det var även en till tjej, M. Vi bestämde oss för att försöka ta oss ut på lördag. Och hålla tummarna på att Northwestern vinner sin match i football! Det känns skönt att ha träffat några andra nu också, nu när C åker om 6 dagar...

Nä nu ska jag kila vidare!

Only hope



Just nu känner jag för värsta shoppingen, men vad ska man shoppa liksom? Jag har ju hittat det mesta, men visst det finns alltid saker man kan hitta, det är ju sant i och för sig!

Jag vet att det är många som undrar hur jag har det i familjen nu och så eftersom det har varit lite knapert på den punkten, men jag trivs verkligen nu. Barnen tycker om mig och lyssnar och om de inte gör det så hatar de mig ett tag, sen vill de vara med mig igen. Inte en enda gång har de sagt att de inte tycker om mig! Vet ni hur skönt det är, och tryggt att ha i bakfickan då föräldrarna är borta den här veckan.
D och jag körde omkring i bilen idag i väntat på att plocka upp H, och en låt som D bara älskar och som vi lyssnar på varje morgon till och från hennes skola är Only hope med Mandy Moore. Så once again, åkte vi runt och lyssnde på den, och hon somnade. Så tänkte skönt nu kan jag låta skivan fortsätta att gå bara, men vad tror ni händer?
Jo, såklart vaknar hon varje gång jag försöker byta låt, så knappar tillbaka, and she falls asleep again. Försöker igen och hon vaknar.. Så där fortsätter det tills jag ger upp och trycker på repeat. Missförstå mig inte, jag älskar den här låten, men att höra den om och om igen för en timme i bilen... Inte så kul faktiskt.. Men det är min räddande låt när jag har ett barn i bilen!

Bilden är från igår, resten av bilderna är på C kamera, så får se när jag får dem!

Pick up at 8.00 PM



Klockan 20.00 ikväll kommer A komma och pick me and C up. Han har tur, som inte behöver åka runt till olika ställen, utan bara ett och vi kan komma ut från varsitt hus.. Eller det blir ju hennes hus, eftersom vi ska ses där innan :)

Kvällen kommer alltså spenderas någonstans, vet inte var, med A och hans kompisar och med C. Tack och lov är ju hon med så man inte är ensam tjej, visst hos vissa tjejer är det en dröm, men inte hos mig just nu :p
Eftersom C snart ska åka, tråkigt nog, vill hon att jag ska träffa dem innan och A säger att han vill fortsätta ses under året som jag är här. Det är ju hur bra som helst tycker man ju, för då får man ju en annan inblick i det hela.

Hur som haver säger C att vi ska ta mängder med bilder, så jag antar att det kommer komma upp en del, så ni får se :) Det ska bli så skoj att göra något, sedan har vi även turen att bli skjusade hem igen dessutom. Det var som igår när vi sågs, då frågade han om han skulle skjusa hem oss... Gulligt men vi hade ungefär 100 meter att gå, så vi tackade nej... Konstigt va? :)

Igår fixade jag dessutom mitt security card, så snart är man amerikan för ett år!

Ska rädda en dejt med hjälp av inbakad fläta



Måndag, vad ska man säga, veckans roligaste dag under dagen.. Många av er vet en av anledningarna, men det finns annat som gör dagen bättre än resten av måndag till torsdag... Ni som vet vad jag menar, det hände idag igen, men lite tydligare.. Ganska roligt, men lite läskigt också för man vet inte riktigt vad han vill så man ler bara tillbaka och går därifrån med barnen.

C ringde mig precis i panik och bad mig att komma över till henne runt 6 då hon har slutat jobba, för hon ska på dejt och vill att jag ska fixa hennes hår :) Hon vill att jag ska göra en inbakad fläta i luggen som jag hade för några dagar sen. Hon berättade att hon hade försökt att göra en själv, men det tar så lång tid.. Jag frågade, hur kan det ta lång tid och hur långt är lång tid.. Hon svarade 1 TIMME! Vet ni hur mkt jag skrattade då, mina två flätor som jag hade på vardera sida (luggen då) hade tagit mig mindre än 2 minuter att sätta ihop. Så det slutade nu med att jag måste springa över att rädda henne från inbakade flätor mardrömmen som hon har ;)

Nattligt samtal slutade med att jag inte förstod ett dugg vad som hände i början, mindre än allt förstod att det var min amerikanska telefon som ringde... Halvsov fortfarande när man svarade och aa, ni vet hur god sömn rösten låter, inte vacker... Men det var kul. Mindre kul att man inte kunde somna om sen utan låg vaken en timme till.. Men det är smällar man får ta ibland.

See you soon

Shopping igen alltså, fattar inte!



Jag förstår mig inte på mig själv ibland alltså, som ni vet så åkte jag och shoppade med S igår på Forever21. Det slutade med idag att jag och C åkte till samma affär, för hon ville kolla lite för hon hade inte varit där. Så man tänker ju, jag kommer ju inte hitta något eftersom jag verkligen kollade igenom butiken igår... Vad tror ni händer?
Jo såklart jag har med mig 8 plagg till provrummet för att prova! Man tycker ju att jag hade kunnat hittat dem igår istället, men hör och häpna jag hittade faktiskt bara två saker. Ett linne och en svart tröja.. Så bassaker, men ändå så bra :)
L skrattade åt mig när jag kom hem, men det kan jag ta :) haha, hon säger att hon inte vågar släppa iväg mig mera till affärerna... Why not ;)
På den här punkten är jag verkligen en riktig tjej som bara älskar kläder och att hitta nya, men vad ska man göra, är man tjej så är man :)

Imorgon ska vi försöka fixa mitt amerikanska ID, så man blir ett med folket och kan göra saker! Kan inte förstå att jag har varit här snart i 1 månad! Kan ni tänka er liskom, ni där hemma har varit utan mig sååå länge :)
Pratade med A idag också, och nu vet jag vad jag måste göra, tack killen!

Every girl just to want have a good pyjamas



    

Just det, det utlovades ju lite bilder från mitt, A och C pjyamasparty igår också, dock glömde vi faktiskt kameran i början, så I am sorry! Men några bilder hann vi i alla fall ta innan man somnade!

Forever21 will always be in our hearts!

 

Idag var det en sådan där dag då regnet bara öste ner, gatorna blev översvämnda, så både gator här runt omkring och motervägen stängdes av. De säger att det dåliga vädret är på grund av tornado varningar i nedre delen av våran delstat, men att vi inte behövde vara oroliga för den skulle inte komma hit. I alla fall så tyckte jag och S att det förvandlades till en underbar dag för... SHOPPING... För nu behöver man ju inte ha dåligt samvete för att man går och shoppar när man istället skulle kunna sitta ute i det varma vädret..

Ni känner mig och det blev en hel del saker... J, jag hittade jackan till dig förresten, så nu hänger den i min garderob och jag kom på den fantastiska idéen att jag kan ju faktiskt använda den tills du kommer ;) Sen blev det en väska, en klänning, en kjol, en kofta och ett par skor. Underbart underbart säger jag bara. + att jag hittade min hårfärg och lite annat smått och gott! Kunde det ha blivit bättre? Skulle inte tro det va!
L berättade att deras förra au pair hade haft sex kartonger med saker som hon behövde skicka hem när hon åkte, för att hon hade så mycket saker... Hon sa att det ser ut som att det kommer att bli så för mig också.. Men vadå, det fixar vi på något sätt! :)

Pjyamasparty!



Har ni någon aning om vad som händer idag? Nej, det visste inte jag heller till en början. Men så ringer C och säger att hon har kommit på världens bästa idé som vi kan göra för kvällen. Båda är hur trötta som helst, så att åka in till downtown var inte ens ett förslag, så hon kom upp med PJYAMASPARTY! Vi ska bjuda in A också, så vi blir 3 stycken tjejer med filmer i mängder, godis, lite o dricka och en massa prat. Foton ska vi också hinna med så att ni får se hur vi har det. Shit alltså, pjyamasparty hade man för 1000 och åter 1000 år sedan, och att en 19,5, 23 och A (vet inte hur gammal hon är) ska ha det, finns nog inte i många huvuden! Haha, men skoj ska det bli i alla fall!

Jag har även tagit saken i egna händer ännu en gång och bakade idag faktiskt. Bakade scones och L bara älskade det! Så kanske ska bli kock, eller bagare är nog bättre... Vi får se, men ni skulle bli förvånade över hur mycket jag gör här borta som jag inte skulle göra hemma. Till exempel äta löken på pizzan jag och C beställde, petade inte bort någonting (!), äter en massa konstiga grönsaker som ingen skulle kunna tvinga i mig hemma... Aa, ni skulle vara stolta helt enkelt!

Time to go, C och A are waiting

Red nail polish is in right now, so out with the purple



Har tillbringat ännu en kväll tillsammans med C, vilket är lika roligt varje gång. Vi bestämde oss för att gå ut ett tag och bara gå runt och kolla lite. Så stegen begav sig till... Ensam hemma huset.. Jag säger er, man ser direkt att det är det. Coolt tycker jag och säkert några till, andra säger väl; och? Sen blev det även Starbucks coffe att ta med och sätta sig på stranden.

Det slutade med film hos C, nagellack (so off with the purple and on with the red. Har aldrig tyckt om rött för det får mig bara att tänka på gamla tanter, men den här röda är hur underbar som helst, just wanted you to know that :) ) och en massa prat. Bland annat om hur amerikanerna uppfostrar sina barn och hur amerikanska killar är... Enligt C är de riktiga gentlemen, öppnar dörrarna, bjuder på allt, pick you up and leave you... Ni vet allt det där som ser på tv, det man tror har dött ut, men tydligen har det inte det här i USA, utan bara i Europa. Så hon sa det du måste gå på minst en dejt så du vet hur det är, för det är hur kul som helst! Och annorlunda mot allt där hemma.

C och jag hade planer på att åka in till downtown imorgon kväll, men vi får se hur det blir med det. Vi kom även på att vi kan ju bara ha en lugn hemma kväll med massor av filmer, popcorn och godis. Det låter ju inte helt dumt det heller?

Efter regn kommer solsken

Dagen började med att man var orolig hur barnen skulle vara mot en idag, med tänke på hur de var igår kväll liskom. Frågade D om hon hade saknat mig och då får man svaret; YES! Actually, så har hon inte sagt en enda gång idag att hon inte tycker om mig, ser ni framsteg så det bara stänker om det!

C ringde mig precis och frågade mig om jag ville följa med henne och A till Starbucks coffe och fika och prata lite, sen när jag slutat. Så ska göra det också, det är så mycket lättare allting nu när allt bara rullar på. S kom över med sin yngsta så vi åkte till parken next to the beach tillsammans och vi hade hur kul som helst verkligen.

Så nu har jag lovat att åka dit me dom igen nu när H har kommit hem, så det är bara att packa väskan och sätta sig i bilen igen. Tack och lov så tycker de om att åka runt i bilen, så de sitter tysta i alla fall, alltid något!

Det har börjat bli så bra bara...



Dagen i all ära har varit en av de bästa, och det var inte för att barnen inte lyssnade, för att de skrek och bråkade, nej utan det var för att de ville inte lämna mig när jag var tvungen att gå till C för att vi skulle ha en shoppingkväll. D vägrade släppa mina händer, och bad hela tiden om kramar och pussar, H undrade när jag skulle komma tillbaka, och när jag svarade om några timmar så suckade han och frågade om det inte kunde bli tidigare. D frågade om hon kunde följa med för hon ville inte lämna mig. När jag väl kom utanför dörren och nedför trappan så sprang de efter och D skrek Patricia, Patricia, I want a hug! And Henry come to! They said that they didn't want me to go. Sen sa de vänta vänta, vi ska ha ett race. D sa gå länge bort, längre bort.. Och så sprang de båda två till garaget och sprang därifrån till mig med öppna armar, och slängde sig i famnen på mig. De va otroligt söta, och det kändes så otroligt bra. Att nu har de börjat gilla en liksom, och det vissade dem genom att göra allt det här. Det tog mig 20 minuter att komma till C som bor på andra sidan gatan..
När jag gick sa H:
H: You know, this is your house to now, and I know one who is in this family.
Jag: who?
H: You!

H: I want to come and visit you in your home in Swedland (they call it that)
Jag: But then you need to go with an airplane for 14 hours... You can't just walk over...
H: It doesn't matter, I can sleep on the plane.

C och jag hade en toppen kväll verkligen, shopping (kan det bli bättre redan då) Jo, för jag hittade lite saker.. Som vanligt tänker ni :p Det blev faktiskt 1 PAR SKOR! Dock boots, så får vänta tills det blir kallare, sen en stickad tjocktröja och så min parfym som jag glömde hemma, M du vet den jag fick av dig från Teneriffe. Sen lite andra saker också. Det är det som är en skit bra sak här, affärerna stänger inte förrän sent, för vi gick ut ur sista affären runt halv 9... Kvällen avslutades med pizza och Dirty dancing. En riktig tjejkväll alltså!

It is so much in my head, so I just wish that we can change for a while



Just nu är jag så trött i huvudet och jag är så trött på allt som inte stämmer. Tankar och funderingar om man vet att man aldrig kommer att få svar på. Alla säger åt mig att tänka på mig själv, att ta hand om mig själv och göra det som är bäst för min del. Men hur vet man hur man kommer att må i slutändan. Alla säger att det är så lätt, men när man verkligen står där så är det inte det. Och alla beslut man hade, bara försvinner. Hur ska man göra för att inte falla igen?

Nu ska jag även chocka er lite, vet ni vad jag gjorde idag?! Jo jag lagade svensk ugnspannkaka, och vet ni vad? Barnen + J älskade det! Vet ni hur roligt det var? Jag har aldrig lagat det förut, och 3 kräsna barn älskade det! Underbart, nu vet man att man vågar laga något i alla fall utan att de faller ner döda på marken :)
H: I don't like it!
Jag: oh, okay....
H: I LOVE IT!

S kom över ett tag på kvällen, så satt i rummet och pratade och skrattade, behövde verkligen det! Så vi har åter igen bestämt oss för att försöka åka iväg i helgen och shoppa lite! Som sagt, är trött på mina kläder, och hittade inga skor förra gången, och så måste jag försöka hitta min hårfärg så jag kan fortsätta ha mitt röda hår, som jag har fått så mycket beröm för :)

Just tell the truth, and everything will be so much easier



Ikväll har C varit här och vi har kollat på Godsend, någon skräckis film.. tack och lov var vi här hemma, så jag behövde inte gå någonstans :p även om det är tvärs över gatan, så finns det inga gatlyktor så det är skit läskigt att gå hem :p Hon ville se mina kläder från forever 21, så visade henne och hon älskade dom :) Så det var roligt, och på onsdag har jag lovat att följa med och shoppa med henne här i någonstans i Winnetka, det är bra att hon visar mig lite nu innan hon åker :)

Ibland blir jag så trött på att folk säger olika till olika människor för att de är för fega för att möta sanningen, eller för rädda för att möta det som kommer hända efter. Varför kan man inte bara vara ärlig, för det skulle skona så många och det skulle hjälpa något otroligt. Ibland vill man bara att det ska fungera, men ibland gör det bara inte det, och då har man väl inte ansträngt sig tillräckligt kanske, jag vet inte.

I just love your clothes



Shopping är som sagt den rätta medicinen! Underbart att få shoppa lite igen, och det blev faktiskt inte så mycket som många tror... Utan det blev bara ett par prickiga sovshorts, en randig tröja, gult linne, guldiga örhängen, en röd väska, en svart jacka och 2 par trosor. Ser ni, höll mig ganska bra :) Dock blev det inga skor, för hittade verkligen inga som var värda att sätta på fötterna, men hittade faktiskt ett par svart prickiga gummistövlar, som tillsammans med en grå jacka blir mitt nästa inköp tror jag :) Man vet ju aldrig. Ni känner igen tanken, man tycker inte det blir så mycket om man går i flera omgångar :)

Det var så grymt kul, för ni vet när man går runt på stan och ser helt plötsligt en hur fin tröja som helst som någon har, och man bara tänker, den där skulle jag också vilja ha, undrar vart hon har köpt den. Går vi någonsin fram och säger; Gud vilken fin tröja, vart har du hittat den? I många fall så gör vi inte det. Men här är det så annorlunda med det. Idag hade jag på mig min svarta kjol med hög midja och hängslen, och det var fyra stycken i olika affärer som kom fram till mig och sa att de bara älskade min kjol och undrade vart jag hade hittat den! I en sko affär så sa tjejen som öppnade dörren att hon älskade mina örhängen. Det värmer i hela kroppen när man får höra sådana saker liskom, det för våra inköp extra roliga, och ett plus är att man känner att man gjorde ett bra inköp! Så tänk på det!

Shopping är alltid rätt medicin



Om en timme så ska jag ta tåget in till Chicago och tillbringa dagen tillsammans med J och S! Ni vet vad detta betyder?! SHOPPING! Alla tre har inte gjort det på länge, så vi kommer nog hålla på ett tag, och förhoppningsvis hittar man något, för vi har ju sett hur modet är här borta.. :)

Tankar i mitt huvud som inte vill ge med sig

Mina tankar på senaste dagar har varit: " Är den här familjen rätt för mig"? Och vet ni vad, jag kommer inte på svaret. Jag känner mig inte välkommen på riktigt i den här familjen, utan känner mig mer som en gäst som ska kolla deras barn så de kan göra vad de själva vill. Nu tänker ni, "men lilla gumman, du har ju faktiskt bara varit där i 2 veckor!"
Men jag tror inte det spelar någon roll om man har varit här i två veckor eller om man har varit är i 10 veckor, man ska ändå kunna känna om familjen passar en eller inte. Det är magkänslan man ska gå på, och min magkänsla brukar ta mig i rätt riktning.

Så ärligt talat vet jag inte vad jag ska göra. Jag måste ju prata med familjen, men vad ska man säga? Hej, min magknsla säger mig att det här inte känns rätt, så vad ska vi göra?

Back from the block and dressed like a princess in pjyamas



Kom hem från C för en halvtimme sen ungefär och det var så grymt roligt. Vi satt och pratade och kollade på några filmer. Bland annat kollade vi på Ensam hemma, visste ni att hela den filmen utspelas här i Winnetka? Och att huset de bor i, inte ligger så långt ifrån mitt eget? Så vi ska gå dit nu någon dag framöver och kolla. Det kanske inte är någon stor grej för många, men har alltid tyckt om dessa filmer. Lillkillen och hans underbara fällor :)
I alla fall så var det så skönt att få komma bort från huset en kväll, även om det bara var över gatan, att träffa någon i sin egen ålder och inte behöva sitta hemma med barnen hela tiden. Att man fick göra något annat nu för ett tag, ni kan inte förstå känslan av det liskom. Vi ville gå och kolla huset på en gång och sen ta en promenad till stranden, dock hade vi totalt glömt bort för stunden att regnet vräkte ner fortfarande så vi struntade i den idéen för kvällen. Vi ska försöka ses mera nu i veckan och hitta på lite saker att göra. Vi måste ju passa på eftersom hon åker hem nu i slutet av september. Skit tråkigt verkligen.
Men jag kan säga er, att allting känns så mycket lättare när man vet att man har folk runt omkring sig, som S och C. Då vet man liksom att man inte är ensam här borta utan det finns andra också. Och att man måste prata engelska med C gör ingenting alls, för det funkar och vi skrattar hela tiden. Det kommer med tiden, precis som allting annat.

Jag ska säga er förresten att det är verkligen så amerika här borta med de gula skolbussarna som kommer och hämtar upp och lämnar ungarna vid "the pick up" vid varje block.. Sedan har jag upptäckt att alla mammor är precis likdana frisyrer... Det skrämmer mig...

Nu börjar man komma någon vart här borta



Det är helt sjukt alltså! Mina dagar här borta här bestått av sol och värme. Idag öser regnet ner så pass mycket att om man är ute i 10 sekunder så är man dygnsur sen.. Så dagen har varit en lugn dag inomhus tillsammans med D och H. Träffade även C, från Germany, som varit au pair för 3 år sedan, som nu har kommit tillbaka till familjen och hälsat på i två månader. Så vi bestämde att vi skulle hitta på något någon dag, gå på bio, åka in till downtown, leta reda på en Mall eller bara ta det lugnt och kolla på film hos någon. Hon bor på andra sidan gatan så det är ju inte världens längsta väg att gå heller...

Sen hände det en sak som precis brukar hända hemma, när jag och L står och pratar på uppfarten utanför huset så ser jag en bil svänga in på våran uppfart och ut kommer S. Hon bor i staden bredvid, men ville ändå bara svänga förbi en snabbis och kolla hur jag mådde! Det  var så otroligt gulligt och det värmde, det fick en påmind liskom att man faktiskt inte är ensam här borta. Så det gjorde dagen, sen träffade jag ju C också och dagen kunde inte bli bättre :)

Dock hände det en liten olycka när vi var och kollade på H när han var på tennislektionen. D höll på och springa runt och till slut så råkar hon snubbla på sina egna skor och föll rätt in i kanten! Jag hade hjärtat i halsgropen och hoppades av hela mitt hjärta att hon inte hade fått ett jack i pannan, det var det inte tack och lov, för lovar att jag hade dött då. Istället har hon nu fått världens största bula, lika stor som en golfboll... Tack och lov var ju J med, så släpp ta hand om det ensam...

I have find the beach!



Just det, just det! Har ju även hittat stranden! I helgen när jag var sjuk fick jag ju inte träna något, så gick i alla fall en promenad. Tog med mig en karta som L hade skrivit ut till mig några dagar innan för ett annat uppdrag. Såg att man kunde fortsätta min gata rakt fram för att komma till Lake Michigan. Det var bara det att vid slutet av gatan fanns det bara stora hus, men ingen väg ner till vattnet. Ni kan ju gissa att det är otroligt frustrerande att stå där och se det, men ändå inte. Så tittade på min karta igen och upptäckte att det ska finnas en park längre upp på gatan, så gick och gick och gick. Och jag ska säga er; jag måste verkligen vara ett proffs på att läsa kartor, för vet ni vad? Jag hittade fram!

Det var underbart att få sätta sig ner i sanden och bara lyssna på vattnet. För stunden var jag väldigt arg så det hade ett lugnande intryck på en. Sen kom det ju att nu måste jag ju gå hem också. Pratade med J i telefonen samtidigt som jag försökte komma på vilka vägar man skulle gå på, hittade fram till mataffären, så fixade lite där inne och helt plötsligt var jag hemma igen! Är så stolt över mig själv och mitt lokalsinne verkligen, vi klarar ju allt tydligen :p haha!
Upptäckte även att det var hur många som helst som kollade ut genom rutan eller bakåt när de farandes i bilarna. De vinkade och tjoade, och en bil stannade när jag var ganska långt ifrån övergångsstället, stannade där tills jag kom närmare... När jag kanske var 1 meter ifrån så vinkade han och körde sedan iväg... Detta hände flera gånger under min promenad där på två timmar... Hände ungefär samma sak igår när jag var på väg hem från parken. Då var det några killar i en bil som tog kort på mig med deras mobiler... Det kändes väl inte riktigt lika bra kanske...

Finally is my computer back! And with that even Å, Ä och Ö


Min underbara, underbara bebis är tillbaka! Haha, okej det där var kanske att överdriva en smula, men är så glad över det för nu slipper jag det engelska tagnentbordet och det gör mycket ska jag säga er! Men ack, det har satt sig i mig då jag ibland kan skriva a eller o istallet för å, ä eller ö.. Så då är det bara att sudda och börja om!

Har lagt in mina senaste bilder nu också, så ni ska få inlägg med bilder i fortsättningen :) Lite roligare läsning då liskom. Idag har ingenting särskilt hänt, dagen har gått och jag har ingen feber. Jippi! Men halsen strular som vanligt, men det börjar bli bättre nu tack och lov liskom :) 
Nu har även jag, J och S bestämt oss för att åka in till Downtown på söndag för en dags shopping! Ni känner mig och jag är redan less på kläderna jag tagit med mig, så behöver nya på en gång. Har ju dessutom inte shoppat sen jag åkte, förstår inte hur jag klarat mig, så är värd lite shopping nu, eller hur :)


En liten handbok för borttappade killar



Till alla killar som blir förvirrade i olika situationer.

När hon går ifrån dig och är arg .... gå efter henne.

När hon stirrar på dina läppar .... Kyss henne!

När hon puttar dig eller slår dig .... Ta tag i henne och släpp henne inte!

När hon börjar svära åt dig .... Kyss henne och säg att du älskar henne!

När hon är tyst .... Fråga vad som står på!

När hon ignorerar dig .... Ge henne din uppmärksamhet!

När hon drar sig ifrån dig .... Dra henne tillbaka!

När hon ser ut som värst .... Säg att hon är vacker!

När du ser att hon börjar gråta .... Håll om henne och säg ingenting!

När du ser henne gå .... Smyg upp bakifrån och krama om henne!

När hon är rädd .... Skydda henne!

När hon lutar sitt huvud mot din axel .... Lyft upp hennes huvud och kyss henne!

När hon tar ditt favoritplagg .... Låt henne ha kvar det och sova med det en natt!

När hon retar dig .... Reta henne tillbaka och få henne att skratta!

När hon inte hör av sig på ett tag .... Hör av dig till henne!

När hon tvivlar på dig .... Försvara dig med sanningen!

När hon säger att hon tycker om dig .... Så gör hon det mer än vad du skulle kunna förstå!

När hon tar tag i din hand .... Ta tag i hennes och lek med hennes fingrar!

När hon "bumps" in i dig .... "Bump" in i henne också och få henne att skratta!

När hon berättar en hemlighet .... Håll den hemlig!

När hon tittar dig i ögonen .... Titta tillbaka och vänd inte bort blicken förrän hon gör det!

När hon saknar dig .... Är hon sårad på insidan!

När du krossar hennes hjärta .... Försvinner aldrig smärtan!

När hon säger att det är över .... Vill hon fortfarande att du ska vara hennes!

När hon laddar upp den här texten .... Vill hon att du ska läsa den!

Hittade den här på J sida och bestämde mig att hjälpa henne att finna en skit bra kille som fattar allt det här, men då betyder det att fler killar måste läsa det här, så en hjälp på traven :) Älskar dig sis!


The sound of everything

Nu har jag lyssnat och tagit M och S G rad om att ata en glass for det ska hjalpa halsen, dock hittade jag ingen kladdkaka att ata, sa lessen S G, ska leta nogrannare nasta gang, promise :) 
Har aven lyssnat pa att man inte ska ha for varma klader pa sig sa nu sitter jag bara i tjocktroja, shorts, duntofflor och morgonrocken over bena (men las har den inte pa mig :) )

Febern var borta imorse nar jag vaknade, och det var underbart dock sa var fortfarande halsen konstig och annu varre. men som sagt ingen feber, sa har lekt med barnen hela dagen och vad tror ni att jag har nu? jo alldeles rikigt, febern har kommit tillbaka, den ar ater igen uppe i 100.7 F och nar jag tog tempern imorse hade jag 97.7 F... Sa det ar en ganska stor skillnad... 

Har aven fatt hora idag att D inte tycker om mig, vilket hon inte ar blyg med att saga... Det konstiga ar att sen efter lunch slogs D och H om att halla mig i handen nar vi var ute och gick, att fa sitta i mitt kna, att leka med mig eftersom de inte ville leka samma sak, att prata med mig... Ni vet sadana saker, helt plotsligt andrades det! Kan ni forsta det, for hon somnade aven i mitt kna sen senare under eftermiddagen. Sen nu nar de akte ivag med J, sa ville hon inte stanna hemma med mig for jag var taskig igen.. Sa det dar gar tydligen upp och ner... Som tur ar, ligger jag pa plussidan hos de andra.. :) 
Det ar som D sa idag nar vi promenerade hem fran parken. 
D: There is our house.
Jag: yes it is.
D: No not yours, mine.
  

Sen fortsatter vi att diskutera att mitt hus faktiskt ar hemma i Sverige, och som hon sa; det ar verkligen jatte langt bort och sa tittade hon nerfor gatan. Precis som att hon skulle kunna se det... Ibland har hon sina stunder, men just nu ar det inte manga...

Imorgon ska nagon komma och titta pa min dator, sa hoppas, hoppas och ni dar hemma far halla tummarna och jag "cross my fingers" for att det ska fungera igen :)

I feel so sick and I wish I didn't

Sitter har nu med 101.2 F i feber, vilket motsvarar ungefar 38.5 grader hemma i Sverige. Detta ar ingen bra nyhet da jag egentligen brukar ligga runt 36.7... Har fatt tabletter och allt men febern vill inte slappa, den bara fortsatter att stiga och jag hatar, jag hatar verkligen, att vara sjuk nar man inte ar hemma. Men det finns inte sa mkt att gora...
Maste stalla klockan pa 7 imorgon, slappa mig upp ur sangen och hjalpa till...

Sangen ar den som vantar pa mig, men var tvungen att svara pa ett mail forst, sa sitter har papalad med klader, bland annat min bla fleecetroja och luvan pa huvudet.. Ganska skont, men kan inte stanga ute kylan anda. Nu vill jag inte att ni ska oroa er och sa, ni vet att jag klarar mig alltid, det gor jag jamt. Men var tvungen att skriva nagot sa ni inte tror att jag dott eller nagot :)

Skriver snart igen!